Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas U-21 futbola izlase sestdien Sanktpēterburgā notiekošā Sadraudzības kausa izcīņas spēlē par 11.vietu ar rezultātu 4:0 (1:0) sagrāva Turkmenistānas vienaudžus.

Tādējādi Latvijas jaunie futbolisti dalību turnīrā noslēdza ar ieņemtu 11.vietu 12 komandu konkurencē.

Aizvadītajā mačā divus vārtus Latvijas izlases labā guva Kaspars Svārups, bet pa reizei izcēlās Gļebs Kļuškins un Dmitrijs Hmizs.

Kā ziņots, apakšgrupu sacensībās Latvija pirmajos divos turnīra mačos piekāpās Baltkrievijai un Tadžikistānai, bet trešajā ar 1:0 pieveica Igaunijas vienaudžus, un savs liktenis tai bija jāgaida, līdz noslēgsies pārējo grupu spēles, jo ceturtdaļfinālā iekļuva vien divas no trim apakšgrupu trešajām spēcīgākajām vienībām.

Trijās spēlēs Latvija guva vienus vārtus, un tās gūto un zaudēto vārtu attiecība bija -3. Kā beigās izrādījās, situācija izvērtās ļoti saspringta, jo arī pārējo abu apakšgrupu trešajām komandām bija trīs punkti un vārtu attiecība -3, tomēr Kazahstāna un Moldova guva vairāk vārtu, kas tām deva priekšrocības pret Latviju.

Vēlāk sekojošajā pusfināla spēlē par 9.-12.vietu Latvijas izlase pēc neizšķirta pamatlaikā 1:1 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā piekāpās Kirgizstānai.

Sadraudzības kausa turnīrs, kurā jau otro gadu pēc kārtas savā starpā sacenšas bijušās PSRS sastāvā esošo valstu U-21 futbola izlases, Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā risināsies līdz svētdienai. Cīņā par prestižo trofeju kopumā iesaistījušās 12 komandas.

Jau ziņots, ka izlases galvenā trenera funkcijas sācis pildīt Marians Pahars, bet par viņa palīgiem iecelti "Skonto-2" vienības treneris Vitālijs Astafjevs un "Metta"/LU komandas vadītājs Andris Riherts.

Pagājušajā gadā Latvijas U-21 izlase izcīnīja augsto ceturto vietu. Toreiz komandu nesen bija sācis trenēt Nīderlandes speciālists Antons Jore, bet nākamajos mačos viņa darbs vairs nebija tik sekmīgs, un gada turpinājumā Latvijas futbolisti aizvadīja ļoti neveiksmīgas cīņas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!