Foto: AP/Scanpix
Viens no visu laiku izcilākajiem Īrijas futbolistiem, bijušais valstsvienības kapteinis Rojs Kīns novembrī spēlē pret Latviju varētu atgriezties savā izlasē kā galvenā trenera asistents, vēsta britu masu mediji.

Septembrī no Īrijas izlases galvenā trenera amata atkāpās slavenais itālis Džovanni Trapatoni, kura vadībā īri nespēja kvalificēties 2014.gada Pasaules kausa finālturnīram. Tagad par galveno kandidātu uz trenera amatu minēts Martins O'Neils, bet viņa asistents varētu būt Kīns, tādējādi Īrijas valstsvienības galvgalī būtu "sapņu duets", kā to jau nodēvējuši briti.

61 gadus vecais O'Neils ir viens no visu laiku pazīstamākajiem Ziemeļīrijas futbolistiem un bijušais valstsvienības kapteinis. Savulaik trenējis tādas pazīstamas komandas kā "Leicester City", Glāzgovas "Celtic" un "Aston Villa", bet līdz šī gada martam vadīja "Sunderland".

O'Neils pagaidām oficiāli nav devis piekrišanu vai runājis par iespējamā līguma nosacījumiem, taču vēlas uzsākt trenera karjeru valstsvienību līmenī. Kā viens no O'Neila palīgiem varētu kļūt tieši Kīns, ar kuru Ziemeļīrijas trenerim ir laba saskaņa. Kā norāda britu masu mediji, šis duets varētu kļūt par vienu no spēcīgākajiem pasaules futbolā – O'Neila analītiskā domāšana un motivēšanas spējas apvienotas ar Kīna harizmu un uzvarētāja garu.

Kā zināms, Latvijas Futbola federācija (LFF) šonedēļ paziņoja, ka 15.novembrī Dublinā pārbaudes spēlē Latvija tiksies ar Īriju, bet 18.novembrī spēlēs pret Anglijas klubu "Yeovil Town".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!