Foto: F64

Leģionāru limita pārsniegšanas dēļ "Jelgavas" komandai Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē pret Rīgas "Skonto" draud tehniskais zaudējums.

Latvijas futbola čempionātā vienlaikus vienas komandas sastāvā drīkst atrasties ne vairāk kā pieci leģionāri, bet "Jelgavai" sestdienas duelī pret "Skonto" tie bija seši - Rustams Sosranovs, Vjačeslavs Suškins, Abdulajs Dialo, Kenedijs Eriba, Darjušs Latka un Ismails Musa.

Sākumsastāvā "Jelgava" komandai laukumā devās trīs leģionāri - Sosranovs, Suškins un Dialo, bet otrajā puslaikā vēl tika uzmainīti Eriba, Latka un Musa, pēdējam no viņiem laukumā nākot 89.minūtē.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā reglamenta pielikumā teikts, ka komandai ieskaita zaudējumu ar 0:3 un piešķir naudas sodu par čempionāta pieteikumā vai spēles protokolā neiekļauta spēlētāja piedalīšanos spēlē vai citas valsts futbolistu atļautā skaita pārsniegšanu. Jelgavniekiem par šo pārkāpumu var draudēt arī 400 eiro naudas sods.

Kā aģentūrai LETA norādīja LFF Disciplinārlietu komisijas vadītājs Vitālijs Liholajs, šis konkrētais gadījums tiks izskatīts sēdē ceturtdien, tāpēc vēl nav zināms, vai "Jelgavai" tiks piemērots tehniskais zaudējums.

Tiesa, neko daudz tas nemainītu, jo pieminētajā mačā "Jelgava" piekāpās rīdziniekiem ar 0:2.

Latvijas virslīgas līdere ar 43 punktiem 20 spēlēs ir "Liepāja", bet 36 punkti ir "Skonto" rēķinā. Pirmo trijnieku tikmēr noslēdz "Jelgava", kam ir 34 punkti. Šīm visām komandām līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt četras spēles. Ja nākamajā kārtā piektdien liepājnieki uzvarēs "Jelgavu", bet "Skonto" pamanīsies zaudēt punktus turnīra pastarītei "Metta"/Latvijas Universitāte, "Liepāja" jau trīs kārtas pirms turnīra beigām nodrošinās čempiones titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!