Foto: AP/Scanpix

Vācijas futbola klubs Dortmundes "Borussia" trešdien UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:1) pārliecinoši uzvarēja Spānijas grandu Madrides "Real".

Uzvarētājiem visus četrus vārtus guva polis Roberts Levandovskis. Viņš kļuvis par pirmo futbolistu Eirokausu vēsturē, kurš iesitis četrus vārtus "Real" komandai. Madrides vienības rindās vienīgo reizi precīzi sita Krištianu Ronaldu.

Atgādinām, ka otrā pusfināla pirmajā spēlē cits Vācijas klubs Minhenes "Bayern" pārliecinoši pārspēja "Barcelona" - ar 4:0.

Visu UEFA Čempionu līgas spēļu rezultātus un detalizētu statistiku var aplūkot "Delfi Sports" speciālajā aplikācijā "UEFA Čempionu līga".

Jau spēles septītajā minūtē "Borussia" izveidoja lielisku ātro pretuzbrukumu, kurā Marko Reuss no laukuma centra iegāja soda laukumā, apspēlēja pretinieku un pat izdarīja sitienu. Vārtsargs Djēgo Lopess to atvairīja ar grūtībām, bet Dortmundes komandas uzbrucējs Roberts Levandovskis ieguva atlekušo bumbu, bet viņam nebija laba sitiena pozīcija. Jau nākamajā uzbrukumā "Borussia" izvirzījās vadībā - pēc centrējuma no kreisās malas Levandovskis apsteidza aizsargu un pielika kāju, ievirzot bumbu vārtos.

Turpinājumā ritēja aizraujošs futbols, un "Real" meklēja veidu kā izlīdzināt rezultātu. Krištianu Ronaldu izdarīja soda sitienu no 25 metriem, bet vārtsargs Romans Veidenfellers atvairīja. Madridieši turpināja uzbrukt, kamēr mājinieki meklēja iespējas pretuzbrukumos. 43.minūtē rezultāts kļuva 1:1, kad ātrā uzbrukumā labajā malā pie laukuma centra Luka Modričs skaisti ar papēdi pameta uz priekšu bumbu, bet tad rupji piespēlē vārtsargam kļūdījās "Borussia" aizsargs Mats Hummels un "Real" to izmantoja – Gonsalo Igvains atdeva piespēli Ronaldu, kurš iesita tukšos vārtos. Ar rezultātu 1:1 noslēdzās pirmais puslaiks


Otrā puslaika sākumā "Borussia" atkal izvirzījās vadībā, kad Reusam neizdevās sitiens, bet bumba nonāca līdz Levandovskim, kurš bija atstāts vienatnē, un poļu uzbrucējs raidīja to vārtos. Piecas minūtes vēlāk Levandovskis guva savus un komandas trešos vārtus. Viņš soda laukumā ieguva bumbu, apstrādāja to, un ar spēcīgu sitienu raidīja vārtu tīklā – 3:1.

"Real" vārtsargs mirkli vēlāk glāba no ceturto vārtu zaudējuma, tomēr 66.minūtē Levandovskis ar 11 metru soda sitienu panāca trīs vārtu pārsvaru vācu komandai. Spēles temps pēc šīm epizodēm nedaudz mazinājās, taču poļu uzbrucējs turpināja būt aktīvs, izdarot tālu sitienu, kurš tika atvairīts. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

Abu komandu atbildes spēle risināsies 30.aprīlī Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!