Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde konceptuāli atbalstījusi ieguldījumu veikšanu Daugavas stadionā, lai tas atbilstu Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prasībām, uzņemot UEFA Nāciju līgas un 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles.

LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks informēja valdes locekļus par nepieciešamajiem pasākumiem infrastruktūras pilnveidošanā. Valde nolēma konceptuāli atbalstīt paredzamo ieguldījumu veikšanu nacionālajā stadionā, lai nodrošinātu tā atbilstību UEFA prasībām.

Paredzams, ka finansējums tiks izdalīts no UEFA papildus līdzekļiem. Edgars Pukinsks vienlaikus tika iecelts par atbildīgo nodrošināt LFF ilgtermiņa interešu un veikto ieguldījumu aizsardzību, slēdzot līgumu ar stadionu "Daugava". Pirms šī līguma parakstīšanas tas vēl tiks izskatīts LFF valdē.

Latvijas futbola izlase jaunizveidotajā UEFA Nāciju līgā spēkosies ar Gruzijas, Kazahstānas un Andoras valstsvienībām. Savukārt 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija sāksies 2019. gada martā.

Tāpat LFF turpinās attīstīt Staiceles futbola bāzi. Lai nodrošinātu bāzes turpmāko funkcionēšanu, LFF valde nolēma atjaunot mācību un treniņu centra "Staicele" padomi, nozīmējot tajā federācijas pārstāvjus – LFF ģenerālsekretāru Edgaru Pukinsku un šīs organizācijas Sporta direktoru Daini Kazakeviču, kā arī tika aicināta Alojas dome nozīmēt divus pārstāvjus no savas puses. LFF ierosinās arī piesaistīt neatkarīgu auditoru/ekspertu bāzes veicamo funkciju, finanšu, juridiskā audita veikšanai un ieteikumu izstrādei bāzes turpmākajai attīstībai no 2019.-2024. gadam, ņemot vērā arī Alojas novada domes viedokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!