Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komiteja (DK) trešdien atstāja bez izskatīšanas "Skonto" kluba pirmdien iesniegto protestu par Latvijas virslīgas futbola čempionāta pirmās kārtas spēles iznākumu.

Iepazīstoties ar vēstules saturu, DK konstatēja, ka "Skonto" nav ievērojis protesta iesniegšanas kārtību, tāpēc nolemts vēstuli atstāt bez izskatīšanas.

Kā ziņots, par protesta iemeslu kļuva "Skonto" pretinieku - "Jūrmalas" - pārkāpumi leģionāru jautājumā.

"Ceturtdien klubi vienojās, ka visiem virslīgas klubiem jāsamaksā par leģionāriem līdz piektdienai, 23.martam, plkst.23.59. Klubi arī vienojās, ka pārkāpumu gadījumā vainīgais klubs tiks sodīts, un spēlēs, kurās būs pārkāpumi, vainīgajam ieskaitīs tehnisko zaudējumu," pirmdien izteicās "Skonto" valdes loceklis Antans Sakavicks.

Vēl pirmdien rīta pusē LFF un virslīgas vadība apliecinājusi, ka "Jūrmala" veikusi naudas pārskaitījumu par vienu leģionāru, tomēr pirms nedēļas notikušajā Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā un virslīgas pirmajā kārtā jūrmalnieku sastāvā kopā laukumā jau devušies divi ārzemju futbolisti.

"Tādējādi uzskatām, ka "Jūrmala" ir pārkāpusi reglamentu un klubu vienošanos par leģionāru pieteikšanu," stāstīja Sakavicks.


"Skonto" vēlējās, lai "Jūrmalas" komandai tiktu piešķirts tehniskais zaudējums ar rezultātu 0:3.

Jau ziņots, ka virslīgas vadība savā paziņojumā pauda pārsteigumu par "Skonto" iesniegto protestu.

Gan kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, gan virslīgas pirmajā kārtā "Jūrmala" savā laukumā uzņēma tieši "Skonto" futbolistus. Jau kausā par favorītiem uzskatītajiem rīdziniekiem izdevās uzvarēt ar rezultātu 1:0, virslīgas pirmās kārtas spēle noslēdzās neizšķirti 3:3.

Klubu vienošanās vēsta, ka klubiem par pirmajiem pieciem leģionāriem jāmaksā 300Ls par katru. Par sesto futbolistu jau jāmaksā 500 lati, par septīto 800 lati, bet par katru turpmāko - 1000 lati. Leģionārs var piedalīties Latvijas virslīgas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas spēlēs tikai pēc apmaksas veikšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!