Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārā komiteja (LFF DK) atkal piemērojusi aizliegumu valsts titulētākajam klubam "Skonto" reģistrēt jaunus spēlētājus, vēsta LFF.

"Skonto" komanda februārī nesaņēma licenci dalībai virslīgas čempionātā. Vēlāk tai ļāva startēt pirmās līgas turnīrā, tomēr vienībai tika likts informēt par parādsaistību dzēšanu. LFF Klubu licencēšanas komisija toreiz uzdeva "Skonto" komandai par pienākumu līdz katra mēneša 24. datumam iesniegt maksājumu dokumentus, kas apliecina saistību izpildi pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID) saskaņā ar tās noteiktajiem termiņiem.

Tiesa, VID publiski pieejamā datubāze liecina, ka sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Skonto FC" administrēto nodokļu (nodevu) parāds pēdējā mēneša laikā ir tikai pieaudzis - 26. martā tas bija 547 121,48 eiro, bet 26. aprīlī pieaudzis līdz 553 018,37 eiro.

Tikmēr ieraksts Maksātnespējas reģistrā liecina, ka pret "Skonto" otro reizi gada laikā ir ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta.

"Skonto", kas ir Latvijas titulētākais futbola klubs, pērn novembrī kārtējo reizi neizmaksāto algu dēļ saņēma liegumu pieteikt jaunus spēlētājus. Marta beigās šis aizliegums tika atcelts, tomēr tagad atkal klubs nevar pieteikt jaunus spēlētājus.

"Ņemot vērā to, "Skonto" nav izpildīts LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas šī gada 12.aprīļa lēmums attiecībā uz parādsaistību izpildi pret bijušo "Skonto" spēlētāju Sergeju Kožanu, kā arī ņemot vērā to, ka klubs nav izpildījis LFF Klubu licencēšanas komisijas šī gada 3.marta lēmumu attiecībā uz parādsaistību izpildi pret VID, LFF DK nolemj piemērot "Skonto" aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus," teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka "Skonto", kas šosezon sacenšas "komanda.lv" pirmās līgas čempionātā, līdz jūlija sākumam ar tiesiskās aizsardzības procesa palīdzību un jaunu investoru ienākšanu cer nokārtot visas parādsaistības un sākt jaunu dzīvi.

Iepriekšējo reizi "Skonto" komandas maksātnespējas lieta tika ierosināta pērn martā. Toreiz tika vēstīts, ka pret VID vien parāds ir gandrīz 500 000 eiro.

Kā zināms, neskatoties uz jau tad bijušajām finansiālajām problēmām, pirms gada "Skonto" tika piešķirta licence dalībai virslīgā, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četras reizes pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

"Skonto" "komanda.lv" pirmās līgas čempionāta sezonu sākusi ar trim uzvarām un neizšķirtu, kas pašlaik pēc četrām kārtām kopvērtējumā dod trešo vietu, zaudējot vienīgi Rēzeknes FA/BJSS un "Valmiera Glass" FK/BSS. Vienība cer šosezon kvalificēties virslīgas turnīram.

Tāpat LFF DK atcēlusi Artim Novickim un Valtam Zaķim piemēroto diskvalifikāciju. Novickis, Zaķis, rumānis Laurentiu Stefans Marins un Vitālijs Goreckis pērn augustā uz nenoteiktu laiku tika diskvalificēti par iespējamu spēļu rezultātu ietekmēšanu.

LFF DK Zaķa diskvalifikācijas atcelšanu pamato ar to, ka tās rīcībā ir nepieciešamā informācija un dokumentu kopums, kas ļauj secināt, ka viņš nav piedalījies spēlē, kas veicināja viņam piemēroto diskvalifikāciju. Tikmēr Novicka diskvalifikācija atcelta, ņemot vērā jau faktiski izciesto diskvalifikācijas laiku, kā arī to, ka LFF DK nav jaunu apstākļu, kas varētu pierādīt to, ka viņš ir veicis darbības, kas ir vērstas uz spēļu rezultātu manipulāciju.

Tāpat LFF DK uz Latvijas kausa pusfināla atbildes spēli diskvalificējusi "Jelgavas" kapteini Gintu Freimani, kurš pirmajā spēlē saņēma divas dzeltenās kartītes. Pusfināla pirmajā spēlē "Jelgava" ar 0:1 savā laukumā piekāpās "Ventspilij", bet atbildes mačs notiks nākamnedēļ Ventspilī.

Savukārt par piecām dzeltenajām kartītēm vienā mačā 140 eiro sodu saņēmusi "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komanda "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU). Tikmēr čempionāta līderes Jūrmalas "Spartaka" sporta instruktors Georgs Kodita saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju par tiesnešu rupju apvainojumu, izmantojot necenzētus izteicienus. Tāpat rumāņu speciālistam piemērots 70 eiro liels naudas sods. "Spartaks" svētdien ar 1:0 viesos uzvarēja "Metta"/LU, bet spēle izcēlās ar savstarpējiem asumiem.

Tāpat, pamatojoties uz iesniegumu, LFF DK uzlikusi "Metta"/LU komandai pienākumu nelikt šķēršļus LFF Sporta daļas Sacensību nodaļas speciālistam Ralfam Dirnēnam iekļūt Rīgas Hanzas vidusskolas futbola stadionā LFF organizēto sacensību laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!