Foto: facebook.com/FKLiepaja

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija (LFF DK) otrdien piespriedusi futbola klubam "Liepāja/Mogo" 400 eiro lielu naudas sodu par 14 gadus veca futbolista pieteikšanu "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlei.

Liepājnieki sestdien virslīgas spēlē viesos ar 2:0 pārspēja "Metta/Latvijas Universitāte". "Liepāja/Mogo" spēles pieteikumā bija 14 gadus vecais vārtsargs Klāvs Bethers, līdz ar to vēju pilsētas komanda pārkāpa virslīgas reglamenta 4.2. punktu, kurā teikts, ka Latvijas čempionātā var piedalīties spēlētāji, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu, izņēmuma gadījumā - 15 gadu vecumu, ar speciālu ārsta un vecāku atļauju.

LFF DK lēmusi, ka "Liepāja/Mogo" komandai jāmaksā 400 eiro liels naudas sods, tādējādi liepājnieki izvairījušies no tehniskā zaudējuma.

"Metta/LU" pirmdien iesniedza protestu par neatļauta spēlētāja atrašanos pieteikumā, taču LFF DK atstājusi to bez izskatīšanas, kā argumentu minot virslīgas reglamenta 9.1. punktu, kurā teikts, ka kluba protesta gadījumā, spēles tiesnesis veic attiecīgo ierakstu spēles protokolā pēc kluba pārstāvja sniegtās informācijas 30 minūšu laikā pēc spēles beigām.

"Iepazīstoties ar "Metta/LU" protestu, spēles protokolu, delegāta ziņojumu, kā arī saņemot papildus informāciju no spēles tiesnešiem, LFF DK konstatēja, ka "Metta/LU" pēc spēles nesniedza spēles tiesnešiem informāciju par protesta iesniegšanu saskaņā ar 2018. gada virslīgas čempionāta reglamenta p. 9.1, līdz ar to nav ievērota protesta iesniegšanas kārtība," teikts LFF DK ziņojumā.

DK nolēmusi atstāt "Metta/LU" protestu bez izskatīšanas, kā arī atgriezt iemaksāto drošības naudu par protesta iesniegšanu.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pauda futbola skolas "Metta" līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons, LFF DK arguments par protesta neiesniegšanu 30 minūšu laikā ir aplams.

"Mums vispār nebūtu jāraksta protesti, jo šādi pārkāpumi ir jākonstatē spēles inspektoriem, kuriem jāpārbauda informācija par pieteiktajiem spēlētājiem. Pat spēles laikā informējām sacensību daļu, tika veiks zvans. Tā ir arī LFF līdzatbildība, jo protests netika izskatīts pēc būtības, meklējot iemeslu tā noraidīšanai. Pat iepriekšējās LFF vadības laikā netika pieņemti šādi lēmumi. Šis lēmums raisa aizdomas, ka tas ir kārtējais sarunāšanas mēģinājums, jo futbola kluba "Liepāja" prezidents vienlaicīgi ir arī LFF viceprezidents un piedalījās pašreizējā prezidenta vēlēšanu kampaņā," stāstīja Mihelsons, kurš piedalījās aprīlī ievēlētā LFF prezidenta Kaspara Gorkša sāncenša Vadima Ļašenko vēlēšanu kampaņā.

Tāpat LFF DK lēmusi, ka vienas spēles diskvalifikāciju saņems "Jelgavas" uzbrucējs Vladislavs Kozlovs, kurš piektdien mačā pret "Riga" vienību saņēma sarkano kartīti.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 28 punktiem ir RFS, bet tuvākajām sekotājām "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks" katrai ir 22 punkti. Savukārt ceturtā ar 21 punktu ir "Liepāja"/"Mogo", bet par diviem punktiem atpaliek "Riga".

Vēl astoņus punktus iekrājusi "Jelgava". Trīs punkti ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir viens punkts.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!