Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komandas "Metta"/"Latvijas Universitāte" galvenajam trenerim Andrim Rihertam un kluba ģenerālsekretāram Ģirtam Mihelsonam piespriedusi naudas sodus.

Piektdien notikušajā mačā "Metta"/LU savā laukumā ar rezultātu 1:3 piekāpās virslīgas līderei Jūrmalas "Spartaks" komandai, bet Riherts un Mihelsons iesaistījās diskusijās ar mača tiesnešiem.

Rihertam par sistemātisku tehniskās zonas atstāšanu piespriests 70 eiro liels naudas sods, bet Mihelsons par neētiskiem izteicieniem tiesnešu brigādes virzienā saņēmis 150 eiro lielu naudas sodu.

Tāpat LFF DK izteikusi brīdinājumu abu klubu oficiālajām personām un spēlētājiem par neētisku uzvedību spēles laikā un pēc tās.

"Metta"/LU saņēmusi 140 eiro naudas sodu arī par vienā mačā piecām nopelnītām dzeltenajām kartītēm.

Savas ceturtās dzeltenās kartītes pēc kārtas šajā mačā nopelnīja "Metta"/LU spēlētāji Ingars Sarmis Stuglis un Dāvis Indrāns, kuri saņēmuši spēles diskvalifikāciju. Tāpat par iekrātajiem brīdinājumiem viena spēle būs jāizlaiž "Jelgavas" aizsargam Abdulajam Dialo, kā arī diviem RFS futbolistiem Vjačelsavam Isajevam un Ņikitam Kaļiņinam.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 41 punkts 18 mačos, par astoņiem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par 11 – valsts čempionus no "Liepājas".

Pie 29 punktiem tikusi "Jelgava", RFS ar 23 punktiem ir piektā, bet tai ar 21 punktu seko "Riga". Tikmēr septīto vietu ar 18 punktiem ieņem "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar sešiem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!