Foto: F64
Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija nākusi klajā ar brīdinājumu "Skonto" un "Jūrmala" klubiem, ka tiem par neizpildītajām saistībām pret saviem futbolistiem draud aizliegums reģistrēt jaunus futbolistus, vēsta LFF.

"Skonto" klubs ar finansiālām grūtībām cīnās jau ilgāku laiku, kamēr ziņas par "Jūrmalas" parādiem pret spēlētājiem skaļākas kļuvušas pēdējās nedēļās. Neizpildīto saistību dēļ "Skonto" klubs iepriekš arī bija tuvu tam, lai tas netiku pielaists startam Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā.

Iepazīstoties ar LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas 14.maija vēstules saturu, kā arī lēmumiem, kuri paredz futbola klubiem "Skonto" un "Jūrmala" izpildīt finansiālās saistības pret spēlētājiem, pamatojoties uz noslēgtajiem darba līgumiem, Disciplinārā komisija ir konstatējusi, ka minētie lēmumi no abu klubu puses nav tikuši izpildīti noteiktajos termiņos.

LFF Disciplinārā komisija ir noteikusi abiem klubiem galīgo termiņu līdz 30.maijam un uzlikusi par pienākumu iesniegt LFF dokumentus, kas apstiprina lēmumu izpildi. Gadījumā, ja līdz iepriekšminētajam termiņam saistības netiks izpildītas, abiem futbola klubiem stājas spēkā aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus.

Minētais aizliegums darbotos no 31.maija līdz LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas lēmumu izpildei.

"Ir jārod risinājums, lai novērstu atsevišķu klubu bezatbildīgu rīcību attiecībā pret spēlētājiem, jo pašreizējā situācija nav normāla un par tādu netiktu uzskatīta nevienā valstī," iepriekš aģentūrai LETA uzsvēra LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas priekšsēdētājs Māris Logins, sakot, ka līdz šim komisija bijusi toleranta, jo tās mērķis nav sodīt klubus, bet gan rūpēties, lai spēlētāji saņemtu nolīgto atalgojumu. "Cik zināms, klubi ar atsevišķiem spēlētājiem bija noslēguši vienošanās par samaksas termiņu pagarināšanu. Ja tās tiek pildītas, komisijai nav iebildumu, bet, ja joprojām netiek maksāts, sekos rīcība, lai nodrošinātu pieņemto lēmumu izpildi."

Kā vēsta LFF reglamenta pielikums, par vismaz divu mēnešu darba algas izmaksas kavēšanu klubs var saņemt soda naudu līdz 1000 latiem (1400 eiro), jauno futbolistu reģistrācijas aizliegumu līdz saistību nokārtošanai vai punktu noņemšanu.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem 33 punktiem 11 cīņās ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 24 punktiem desmit spēlēs seko "Skonto". Trešo vietu ar 22 punktiem 11 spēlēs ieņem "Liepājas" komanda, kurai trīs punktus zaudē desmit mačus nospēlējusī Daugavpils "Daugava", bet "Jelgava" ar 17 punktiem desmit mačos ieņem piekto pozīciju.

Ar 11 punktiem 11 mačos sesto vietu ieņem "Daugavpils", bet "Spartaks" ar deviņiem punktiem deviņās cīņās ieņem septīto pozīciju. Septiņi punkti ir Rīgas "Daugavai", bet pa pieciem punktus iekrājušas "Jūrmala" un "Metta"/LU.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!