Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde izteiktos apvainojumus par iespējamo naudas izzagšanu un federācijas darba stilu nav uztvērusi nopietni, pieņemot informāciju "zināšanai".

Pērnā gada decembra sākumā interneta portāls "Sportacentrs.com" publicēja interviju ar futbola skolas "Metta" ģenerālsekretāru un LFF valdes locekli Ģirtu Mihelsonu, kurš atklāti kritizēja LFF darbinieku un dažādu institūciju darbību, kas vērsta pret "Metta"/ LU komandu un šīs futbola skolas attīstību. Vēlāk LFF Disciplinārā komisija sodīja Mihelsonu par šiem izteikumiem, kā arī rosināja LFF valdi izvērtēt Mihelsona rīcību, diskreditējot LFF.

Pēc tam nākamajā intervijā Mihelsons neslēpa sašutumu par lēmumiem un šoreiz jau ieteica "šiem kungiem aiziet pašiem prom no LFF un vairs nekaitēt Latvijas futbola tēlam, kurš jau tā ir kritiski vājš". Tāpat Mihelsons atkārtoja pirms vairākiem gadiem izteiktos apvainojumus, ka savulaik LFF "krāpās ar UEFA naudu lielos apmēros" un "vairāki simti tūkstoši latu tika izsaimniekoti".

Tagad LFF nav saskatījusi būtisku nozīmi izteiktajiem apvainojumiem, nepievēršot šim jautājumam lielu vērību. Kā informē LFF, "valdes locekļi kopā ar Ģirtu Mihelsonu apmainījās ar savstarpējiem viedokļiem un abpusēji pieņēma informāciju zināšanai".

LFF sīkāku komentāru nesniedz par šo jautājumu. Tāpat pagaidām savu komentāru nav sniedzis Mihelsons.

LFF Valdes sēdē ceturtdien LFF Infrastruktūras attīstības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks sniedza detalizētu informāciju par Kr. Barona ielas stadiona projekta realizācijas gaitu. Sēdē šī jautājuma izskatīšanā tika pieaicināti eksperti juridiskajā jomā – Andris Treimanis un Aivars Bergers, kuri informēja klātesošos par projekta iepirkumu procesa organizēšanu un saistošo dokumentāciju. Tikmēr LFF Infrastruktūras attīstības komitejas loceklis Guntars Indriksons informēja par ģenerāluzņēmēja funkciju veikšanas variantiem.

Uzklausot sagatavoto prezentāciju un pārrunājot dažādus ar stadiona projekta realizēšanu saistītos jautājumus, LFF Valde lēma apstiprināt modeli ģenerāluzņēmēja piesaistei, uzdot projekta juristam Andrim Treimanim izstrādāt detalizētus iepirkumu noteikumus, kā arī izveidot iepirkumu komisijas sastāvu un virzīt šos jautājumus apstiprināšanai uz nākamo valdes sēdi. Valde vienlaikus pilnvaroja projekta vadītāju Vladimiru Žuku vest sarunas ar Rīgas Domi par turpmāko projekta vadības modeli, kā arī uzdeva Vladimiram Žukam uz nākamo valdes sēdi sagatavot detalizētu pamatojumu projekta vadības juridiskajam un finanšu modelim.

Lai gan LFF valdei vajadzēja vienoties un apstiprināt LFF kongresa datumu, tas netika panākts. " Ņemot vērā dažādus objektīvus apstākļus, kā piemēram, Latvijas nacionālās izlases spēli izbraukumā ar Čehiju 28.martā un iespējamību, ka liela daļa futbola sabiedrības būs ārpus Latvijas marta beigās, Valde nolēma virzīt jautājumu par Kongresa precīza norises datuma apstiprināšanu nākamajā valdes sēdē," teikts LFF paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!