Foto: Publicitātes foto

Latvijas Futbola federācija (LFF) lūdz turpmāko trīs gadu laikā paredzēt trīs miljonus eiro LFF infrastruktūras attīstības projekta realizācijai.

Kā otrdien notikušajā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē sacīja LFF ģenerālsekretāra vietnieks Edgars Pukinsks, papildu finansējums nepieciešams, lai izbūvētu vairākus sintētiskā seguma laukumus, tostarp mazos jeb tā saucamos "mini pitch", kā arī lielos un starptautiskiem standartiem atbilstošos futbola laukumus.

Tāpat paredzēts būvēt nacionālo stadionu, kas atbilst starptautiskajiem standartiem un kurā varēs notikt starptautiska mēroga sacensības. Šāds stadions varētu tikt būvēts Rīgā, Krišjāņa Barona ielā.

Kā norādīja Pukinsks, Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā šāda stadiona nav. "Skonto" stadions Futbola federācijas vajadzībām var tikt lietots līdz 2016.gadam, bet pēc tam federācijai jārisina jautājums par jaunas sacensību vietas atrašanu.

Federācija norāda, ka lūgtais finansējums veido tikai 20% no kopējo ieguldījuma apjoma laika posmā no 2009. līdz 2014.gadam. Futbola infrastruktūras veidošanā finansiāli piedalās gan LFF, gan starptautiskās futbola federācijas, gan pašvaldības.

Saeimas Sporta apakškomisija lūgumu vienbalsīgi atbalstīja, un šis jautājums tiks skatīts nākamajā Nacionālās sporta padomes sēdē.

Portāls "Delfi" savulaik informēja, ka LFF jau vairākus gadus nesekmīgi cenšas realizēt jauna futbola stadiona celtniecību, jo pašreizējā Latvijas izlases mājvietā "Skonto" stadionā valstsvienība mačus drīkstēs aizvadīt tikai nepilnus divus gadus. Sākotnēji jaunais stadions bija plānots Rīgā, Deglava un Saharova ielu krustojumā, kur savulaik atradās izgāztuve. Tomēr lielo izmaksu un citu iemeslu dēļ LFF šo ieceri atmeta, bet šajā vietā
Rīgas Dome
uzsāka izgāztuves rekultivāciju, un pēc teritorijas labiekārtošanas tur plānots arī 18 metrus augsts kalns.

Vēlāk LFF plānoja jaunu stadionu būvēt Krišjāņa Barona ielā (bijušā LU stadiona vietā), par ko arī noslēdza vienošanos ar Rīgas Domi, kuras pārvaldījumā ir šī teritorija. Tomēr līdz 2014.gada 30.martam, kā to paredzēja vienošanās, LFF nebija uzsākusi nekādus celtniecības darbus, tāpēc Rīgas Dome lauza līgumu ar LFF. Pagaidām LFF publiski nav apstiprinājusi, ka jaunā futbola celtniecības projekts ir "izkustējies no vietas" un kad to plānots pabeigt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!