Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) apelāciju komisija vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu par "Skonto" kluba apelācijas noraidīšanu, tādējādi nepielaižot komandu startam Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā, vēsta LFF.

Jau vēstīts, ka valsts titulētākajam futbola klubam "Skonto" netika piešķirta A licence dalībai Latvijas čempionātā, jo licencēšanas komisija nolēma, ka klubs nav izpildījis vairākus noteikumu punktus. Starp tiem bija atbilstoša stadiona un treniņu bāzu neesamība un parādsaistības ar darbiniekiem. Klubs 5. februārī iesniedza apelāciju.

Apelācijas komisija atzina, ka LFF klubu licencēšanas komisijas lēmums nepiešķirt "Skonto" klubam licenci dalībai 2016. gada "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā ir tiesisks, un atstāja to negrozītu. Līdz ar to "Skonto" nevarēs piedalīties gaidāmās sezonas čempionātā.

Tas nozīmē, ka apdraudēta "Skonto" kluba pastāvēšana, jo klubs jau vairākas sezonas cīnās ar finansiālām problēmām. Futbolisti un kluba darbinieki ilgu laiku neesot saņēmuši algas, lai arī no kluba vadības saņemti solījumi kuru katru dienu atrisināt visas finansiālās problēmas. Samilzušās problēmas pēc nepielaišanas startam virslīgā klubs varētu vairs neatrisināt.

LFF klubu licencēšanas komisija vienbalsīgi pieņēma lēmumu piešķirt LFF-A licenci "Rīgas Futbola skola" komandai, kas varēs startēt 2016. gada Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!