"Skonto" un "Metta"/"Latvijas Universitāte" pēc konflikta, kas norisinājās pēc "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta spēles, tikušas cauri sveikā ar brīdinājumu, informē Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija (LFF DK).

Kā iepriekš vēstīja portāls "sportacentrs.com", pirms spēles Hanzas vidusskolas laukumā netika ielaists kāds "Skonto" fanu kluba biedrs, kuram turklāt bijusi arī žurnālista akreditācija. Solidarizējoties ar kolēģi, arī pārējie "Skonto" līdzjutēji palikuši ārpus stadiona un turpinājuši just līdzi savai vienībai aiz žoga. Kā bija norādīts "Skonto" mājaslapā, "Metta"/LU pārstāvji uzreiz izsaukuši policiju, kura gan pēc atbraukšanas neko nav darījusi un kopā ar "skontiešiem" noskatījusies spēli.

Spēli vēroja arī vairāki "Skonto" spēlētāji - diskvalificētais Vladislavs Gutkovskis, traumētais Vitālijs Smirnovs un Vjačeslavs Isajevs, kurš pēc puslaika bija nomainīts. Viņi pēc uzvaras 5:1 devās pie savas komandas, taču izcēlās konflikts, jo "Metta"/LU pārstāvji neesot vēlējušies, lai šie cilvēki šķērso mākslīgo laukumu. Šī iemesla dēļ izcēlusies grūstīšanās, un, kā redzams fotogrāfijās, "Metta" futbola skolas ģenerālsekretārs un valdes priekšsēdētājs Ģirts Mihelsons, kurš ir arī LFF valdes loceklis, pat ķēries pie kakla "Skonto" komandas trenerim Mihailam Miholapam.


Pēc notikušā incidenta LFF DK nolēma to rūpīgi izmeklēt, taču nu nolēmusi abu klubu oficiālās personas brīdināt par neētisku uzvedību.

"Saņemot abu iesaistīto klubu paskaidrojumus, LFF DK konstatēja, ka klubiem nav abpusēju pretenziju attiecībā uz minēto incidentu, un puses ir apņēmušās turpmāk veikt darbības, kas ir vērstas uz to, lai līdzīgi incidenti neatkārtotos," teikts komisijas paziņojumā.

Kā zināms, virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 31 punktu 16 mačos joprojām ir "Liepāja", kas par pieciem punktiem apsteidz "Ventspili" un vēl par vienu - "Skonto", kuras gan nospēlējušas 14 cīņas.

Tikmēr tabulu ar pieciem punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!