Latvijas Futbola federācija (LFF) joprojām cer, ka Latvijas futbola izlases spēle pret Portugāli notiks Rīgā, "Skonto" stadionā, kur kopš 7. aprīļa risinās kustamās mantas demontāža.

LFF valdes sēdē trešdien viens no jautājumiem ir 9. jūnijā paredzētās spēles jautājums. Lai gan tiek izskatīta iespēja maču aizvadīt Liepājā, stadionā "Daugava", tomēr kā primārais ir "Skonto" stadions. Pagaidām ir daudzas neskaidrības par spēles norisi "Skonto" stadionā, tomēr neoficiāla informācija liecina, ka LFF tic situācijas labvēlīgam risinājumam, un par spēles aizvadīšanu Rīgā informēs arī Eiropas Futbola federāciju apvienību (UEFA).

Ziņots, ka 7. aprīlī tiesu izpildītāju un policijas klātbūtnē sākās "Skonto" stadiona kustamā īpašuma demontāžas darbi. Tādējādi apdraudēta futbola līdzjutēju ilgi gaidītā 9. jūnijā paredzētā Latvijas futbola izlases spēle pret pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli ar superzvaigzni Krištianu Ronaldu sastāvā.

Strīds "Skonto" stadionā ir par kustamo un nekustamo īpašumu. Stadiona nekustamo īpašumu savulaik iegādājās SIA "MANI Group", ko vēlāk iegādājās "Adventika Group". "Skonto" stadiona saimnieki uzskata, ka viņiem pieder arī kustamais īpašums. Tomēr Rīgas pilsētas Kurzemes priekšpilsētas tiesas lēmums civillietā liecina, kustamais īpašums pieder SIA "Light", kas ar tiesas izpildītāju palīdzību arī sāka savas mantas demontāžu un izvešanu no stadiona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!