Foto: LETA
Latvijas Futbola federāciju (LFF) turpmāk neatbalstīs viens no pēdējo gadu lielākajiem sponsoriem SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT), kas sadarbības ietvaros futbolam atvēlējis vairākus miljonus eiro.

LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis portālam "Delfi" apstiprināja, ka sadarbība pārtraukta.

"LMT atbalsts Latvijas futbola attīstībai un sadarbība ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) ir ilgusi jau deviņus gadus, kopā veidojot Latvijas izlases panākumus, vairākus gadus attīstot LMT Futbola virslīgu un rūpējoties par jauno talantu sagatavošanu LMT (OKartes) Futbola akadēmijā," informē Jalinskis.

"Tāpat kā strauji mainīgajā vidē mainās biznesa stratēģijas, mainās arī uzņēmumu sponsorēšanas un ziedojumu prioritātes. Augsti vērtējam jau notikušo sadarbību, uzskatam, ka kopīgi paveikts liels darbs, inicējot un attīstot līdz šim nebijušas un jaunas lietas, piemēram, Futbola akadēmiju, kuras lietderību novērtējuši daudzi nozares speciālisti. Tomēr, mainoties uzņēmuma prioritātēm un atbalsta stratēģijai, ir pieņemts lēmums attīstīt un sniegt finansiālu atbalstu citiem nozīmīgiem projektiem,  kas neizslēdz iespēju sadarboties ar Latvijas Futbola federāciju nākotnē," turpināja Jalinskis.

Viņš gan nevarēja atklāt šo gadu laikā ziedotās summas, jo to liedz līgumu konfidencialitātes noteikumi. Tomēr portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka sadarbības labākajos gados LMT atbalsts bija vismaz pusmiljons latu, bet kopā deviņu gadu laikā LFF no LMT saņēmusi vairāk nekā divu miljonu latu atbalstu.

Pēc vairākiem futbola skandāliem LMT samazināja savu atbalstu LFF un pārtrauca atbalstīt virslīgas čempionātu. Oficiāli gan tobrīd tika norādīts, ka sadarbība pāriet jaunā līmenī, un LMT pievērsās jaunatnes futbola atbalstīšanai, bet tagad pārtrūkusi visa veida sadarbība. Neoficiāla informācija liecina, ka pēdējā gadā LMT atbalsts bija mazāks par  100 000 eiro.

Līdz ar LMT aiziešanu LFF praktiski palikusi bez nopietna sponsora, jo pašreizējie partneri vairāk ir sadarbības partneri un atbalstītāji. Lielākā daļa LFF ienākumu ir UEFA piešķirtās summas futbola attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!