Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidēšanā būs jauns pavērsiens un pašreizējais prezidents Guntis Indriksons atsauks savu kandidatūru, bet par prezidentu tiks "ielikta lelle" jeb viņa cilvēks, intervijā "Sportacentrs TV" izteicies viens no Indriksona oponentiem Krišjānis Kļaviņš.

Indriksons un Kļaviņš ir vienīgie kandidāti uz LFF prezidenta amatu, kura vēlēšanas notiks aprīlī. LFF valde gan pagaidām oficiāli nevienu no kandidatūrām nav apstiprinājusi, bet to varētu izdarīt tuvākajā sēdē februāra otrajā pusē.

Abi kandidāti jau vairākkārt asi izteikušies viens par otru, tomēr aci pret aci diskusiju nav veikuši.

Indriksons jau 20 gadus vada LFF, bet Kļaviņš pirms vairākiem gadiem bija LFF preses sekretārs. Šajā amatā Kļaviņš bija neilgu laika posmu, jo tika atbrīvots. Lai gan oficiāli tas netika minēts, LFF amatpersonas nekad nav slēpušas, ka Kļaviņš no federācijas atbrīvots uz aizdomu pamata par saistību ar spēļu rezultātu sarunāšanu.

Pats Kļaviņš intervijas laikā vairākkārt noliedz, ka būtu bijis saistīts ar futbola "melno pusi", un neslēpj, ka, izdarot likmes, godīgā ceļā nopelnījis sev kapitālu mierīgai dzīvei. Runājot par darbu LFF laikā, Kļaviņš apstiprina, ka viņam "palūgts aiziet no darba", bet viņš nekad nevienam nav piedāvājis "atdot spēles".

LFF prezidenta amata kandidāts Kļaviņš neslēpa, ka personīgi ir labi pazīstams ar Oļegu Gavrilovu, kurš 2009. gadā Daugavpils "Dinaburg" skandālā tika diksvalificēts uz mūžu. Tieši Gavrilovs ir galvenā aizdomās turamā persona arī 2014. gada Daugavpils "Daugava" skandālā, un toreiz viņš bija arī aizturēts šajā lietā.

Kļaviņš atzīst, ka ar Gavrilovu personīgi ticies vairākkārt arī pēc darba LFF un pēc 2009. gada lietas. Tāpat Gavrilovs bijis uz viņa kāzām, un Kļaviņa acīs viņš ir "godīgs cilvēks", jo apsūdzības nav pierādītas.

Runājot par gaidāmajām vēlēšanām, Kļaviņš norāda uz dažām dīvainībām. Pēc viņa teiktā, LFF biedru sarakstā ir kādi 20 "viltus" dalībnieki, kuri uzticami Indriksonam un kuru balsis var daudz ko izšķirt vēlēšanās. Kļaviņš atkārtoti apgalvoja, ka LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs zvanījis dažiem biedriem, lai tie neatbalstītu Kļaviņa kandidatūru.

"Iesniedzu savus dokumentus par dalību vēlēšanās 2015. gada nogalē. Janvārī runāju ar [izpilddirektoru Edgaru] Pukinski, viņš teica, ka divu nedēļu laikā būs atbilde. Nekas nenotika. Janvārī bija LFF valdes sēde, bet par kandidatūrām nelēma. Tagad Pukinsks saka, ka februāra beigās pieņems lēmumu [vai kandidatūras ir apstiprinātas]", uz vilcināšanos norāda Kļaviņš.

Pēc viņa teiktā, "Indriksona kungs šobrīd domā atsaukt savu kandidatūru. Tad paliek viens kandidāts – Kļaviņš. Kļaviņu kaut kādā veidā noņem, izsludina jaunu pieteikšanos. Indriksons tēlo apvainoto, ka negrib futbolā, ka viņam neuzticas, visi ir pret viņa jauno stadionu, kur neļauj viņam nopelnīt naudu. Un Indriksons sagatavo lelli. Lellei ir uzvārds, bet nesaukšu, nestrādā federācijā. Visi biedri, skaļi plaudējot, nobalso "par", "lelle" kļūst par LFF prezidentu ar savu vārdu, bet viņu aiz auklām rausta Indriksona kungs."

"Ceru, ka tagad [pēc šo ziņu publiskošanas] mainīsies plāni. Ceru, ka būs godīga cīņa. Ja jau LFF un Indriksons ir tik daudz laba darījis ar saviem cilvēkiem, tad kāpēc viņi baidās no godīgas konkurences, apmelo?," sašutis ir Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!