Foto: F64

Pagaidām neviens nav iesniedzis pieteikumu Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanām, kas risināsies nākamgad, portālam "Delfi" apliecināja organizācijā.

LFF informāciju par pieteikumu iesniegšanas kārtību publiskoja jau oktobra nogalē, tomēr pusotra mēneša laikā neviens kandidāts oficiāli nav pieteicies.

LFF pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas ir bijuši trīs prezidenti - Vladimirs Ļeskovs, Modris Supe un Guntis Indriksons, kurš vada organizāciju jau piecus termiņus kopš 1996. gada. Indriksons nav slēpis, ka vēlas turpināt darbu amatā, kamēr nebūs uzbūvēts futbola jaunais stadions Krišjāņa Barona ielā. Tomēr LFF prezidents vairākkārt norādījis, ka "neturēsies pie krēsla", ja būs kāds cits piemērots kandidāts un cilvēks, kurš gatavs vadīt organizāciju.

Vēlmi kandidēt uz LFF prezidenta amatu ar vairākiem skaļiem paziņojumiem izteicis kādreizējais LFF preses sekretārs Krišjānis Kļaviņš, kurš bieži asi kritizējis Indriksonu un viņa vadīto LFF.

Savukārt ilggadējais LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis portālam "Delfi" apliecināja, ka nedomā par šo amatu, jo uzskata, ka daudz vairāk futbolam viņš dod, atrodoties pašreizējā amatā.

Futbola kuluāros kā viens no iespējamiem kandidātiem tiek minēts arī bijušais valstsvienības uzbrucējs Māris Verpakovskis, ar kura pūliņiem izdevās saglabāt futbola komandu viņa dzimtajā pilsētā Liepājā, kas šogad arī kļuva par Latvijas čempioniem.

Pamatojoties uz LFF statūtiem, LFF prezidenta kandidātam ir jāiesniedz rakstisks plāns par veicamajiem darbiem un sasniedzamajiem mērķiem, ko attiecīgais prezidenta kandidāts uzskata par prioritātēm attiecīgajā periodā. Lai persona varētu kandidēt uz LFF prezidenta amatu, tai ir jābūt atbalstam vismaz no vienas desmitās daļas LFF biedru (šobrīd - vismaz 10 LFF biedri). Biedru atbalsts jānoformē vēstules veidā, kas adresēta LFF ģenerālsekretāram un kuru paraksta visas organizācijas, kas atbalsta attiecīgo kandidatūru.

LFF kongress, kurā notiks LFF rezidenta un LFF valdes vēlēšanas, risināsies 2016. gada 29. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!