Foto: stock.xchng

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Nacionālo izlašu treneru padome noteikusi 2016. gada sezonas "SynotTip" virslīgas čempionāta simboliskās izlases, pirmajā komandā iekļaujot trīs čempiones Jūrmalas "Spartaka" futbolistus.

Savukārt viskuplāk ar pieciem futbolistiem ir pārstāvēta vicečempione "Jelgava", divi spēlētāji ir no bronzas medaļas laureātes "Ventspils", bet viens no debitantes RFS. Starp šiem 11 spēlētājiem septiņi ir pašmāju futbolisti, bet viņiem līdzās izraudzīti arī Rumānijas, Baltkrievijas, Japānas un Krievijas pārstāvji.

Pirmajā simboliskajā izlasē iekļauti "Jelgavas" vārtsargs Kaspars Ikstens, bet aizsardzības līniju veido "Spartaka" futbolisti Sjarhejs Pušjakovs un Konstantīns Bogdans, jelgavnieks Gints Freimanis un ventspilnieks Ņikita Koļesovs. Balsta pussarga pozīcijā izraudzīti jelgavnieki Artis Lazdiņš un Riotaro Nakano, bet uzbrūkošā pussarga pozīcijā ielikti viņu komandas biedrs Gļebs Kļuškins, Aleksejs Višņakovs no RFS un Jevgēņijs Kozlovs no "Spartaka". Savukārt uzbrukuma smailē atvēlēta vieta "Ventspils" spēlētājam Ģirtam Karlsonam, kurš ar 17 vārtiem bija aizvadītās virslīgas sezonas rezultatīvākais futbolists.

Tikmēr otrajā simboliskajā izlasē iekļuvuši pieci "Spartaka" spēlētāji, pa diviem no "Ventspils" un debitantes "Riga", bet pa vienam no "Liepājas" un "Jelgavas". Otrajā simboliskajā izlasē iekļuvuši astoņi Latvijas futbolisti, divi Baltkrievijas spēlētāji, kā arī viens lietuvietis.

Otrajā simboliskajā izlasē iekļauts čempiones "Spartaka" vārtsargs Vladislavs Kurakins, bet aizsardzībā ielikti viņa komandas biedrs Pāvels Mihadjuks, liepājnieks Oskars Kļava, ventspilnieks Alans Siņeļņikovs un Oļegs Timofejevs no "Riga". Balsta pussarga pozīcijā izvēlēti Sjarhejs Kazeka no "Spartaka" un Oļegs Laizāns no "Riga" komandas, bet uzbrūkošā aizsarga pozīcijās iekļauti čempions Jevgeņijs Kazačoks, Eduards Tīdenbergs no "Ventspils" un Mindaugs Grigaravičs no "Jelgavas". Otrās simboliskās izlases smailē izvēlēts "Spartaka" baltkrievu uzbrucējs Dmitrijs Platonovs, kurš ar 12 vārtiem bija rezultatīvākais čempionu rindās.

Simboliskās izlases dalībniekus noteica LFF Nacionālo izlašu treneru padome, kuras sastāvu veido padomes priekšsēdētājs un iepriekšējais valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, pašreizējais stūrmanis Marians Pahars, LFF sporta direktors un U-21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs, LFF treneris Vladimirs Serbins, Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs, Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Igors Stepanovs un LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs, kurš nacionālo valstsvienību vadīja no 2004. līdz 2007.gadam.

Virslīgas sezonas noslēgumā čempione "Spartaks" guva 55 punktus 28 spēlēs, par četriem punktiem apsteidzot "Jelgavu" un "Ventspili". Pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, otro vietu pirmoreiz vēsturē izcīnīja Zemgales komanda.

Tikmēr 2015. gada čempione "Liepāja" ar 42 punktiem palika ceturtajā vietā, piekto vietu, pateicoties tehniskajai uzvarai pēdējā kārtā, ar 36 punktiem guva "Riga", kas par punktu apsteidza RFS futbolistus. Septīto vietu ar 30 punktiem ieņēma "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdza "Daugavpils".

"Daugavpils" komanda atstās virslīgu, bet tās vietā nākamajā sezonā spēlēs "Komanda.lv" pirmās līgas uzvarētāja "Babīte". Tikmēr "Metta"/LU ceturto gadu cīnījās pārspēlēs ar "Komanda.lv" pirmās līgas otru labāko vienību, kas šoreiz bija "Olaine"/"Super Nova", un olainieši divu spēļu summā tika uzvarēti ar 2:1, tādējādi "studenti" saglabāja vietu virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!