Foto: LETA

Otrdien, 18. aprīlī, Liepājas pilsētas pašvaldība nosūtījusi apstiprinājuma vēstuli Latvijas Futbola federācijai, kurā paudusi gatavību nodrošināt spēles norisi Liepājā, portālu "Delfi" informēja Liepājas pilsētas pašvaldības pārstāve Zita Lazdāne.

Jau ziņots, ka Eiropas Futbola federāciju apvienība (UEFA) devusi nedēļu laika "Skonto" problēmas risināšanai. "Skonto" stadionā notiekošo strīdu dēļ ir apdraudēta Latvijas spēle pret Portugāli .

"Apzinoties situācijas nozīmību, Liepājas pilsētas pašvaldība pauž viennozīmīgu gatavību nodrošināt šāda līmeņa un kvalitātes sporta pasākuma norisi Liepājā, veicot stadionā "Daugava" nepieciešamo sporta infrastruktūras pielāgošanu atbilstoši starptautiskajām sertifikācijas normām," teikts Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja Ulda Seska parakstītajā vēstulē Latvijas Futbola federācijai.

Vēstulē apliecināts, ka Liepāja pret šo izaicinājumu attiecas ar visaugstāko atbildību un savu piemērotību kā vienu no kvalitatīvākajām un atbilstošākajām sporta pilsētām ne tikai Latvijas mērogā, bet arī Eiropā apliecinājusi, iegūstot 2016. gadā Eiropas sporta pilsētas titulu, kā arī gūstot ilgstošu pieredzi Eiropas un Pasaules līmeņa čempionātu posmu organizēšanā pilsētā, informē Lazdāne.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka, lai Liepājas stadionā notiktu spēles, tur nepieciešams spēcīgāks apgaismojums, kā arī jāizpilda dažādas citas prasības, par kurām ir informēti kurzemnieki. Vēl viens apgrūtinājums ir līdzjutēji: Liepājas stadionā ir 4500 skatītāju vietas, bet uz spēli Rīgā jau pārdots aptuveni 8000 biļešu.

Iepriekš UEFA pārstāvju veiktā Latvijas apsekojumā Liepājas sporta infrastruktūra ir atzīta kā vienīgā bez Rīgas, kurā, pielāgojot "Daugavas" stadionu FIFA un EUFA 3. kategorijas stadiona prasībām, būtu iespējams aizvadīt Latvijas Nacionālās futbola izlases starptautiskās spēles. Šobrīd veikti aptuvenie aprēķini stadiona pielāgošanai UEFA prasībām, par ko informēts arī Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un premjerministrs Māris Kučinskis.

Lazdāne informē, ka ārkārtas situācija ar Latvijas Nacionālās izlases spēļu iespējamo pārcelšanu uz Liepāju pārrunāta arī ar Ministru prezidenta parlamentāro sekretāru un Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētāju Armandu Krauzi, kurš norāda: "Labi, ka Liepāja spēs uzņemt Portugāles izlasi un radīt visai Latvijai sporta svētkus, tomēr žēl, ka šie svētki nenotiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā. "Skonto" stadiona īpašnieku maiņa un Rīgas domes ilgstoši neatrisinātais jautājums saistībā ar "Futbola mājas" tā arī neuzsākto celtniecību, radījusi starptautiska mēroga ažiotāžu, radot mūsu galvaspilsētai sliktu reputāciju un papildus izmaksas nākotnē. Daudzi eksperti problēmas saistībā ar "Futbola mājas" būvniecību aktualizēja jau pirms vairākiem gadiem, kad mainījās "Skonto" stadiona īpašnieki. Šobrīd vērojamas šī nerisinātā jautājuma sekas un mēs aktīvi strādājam pie plāna, lai pēc četriem gadiem mūsu nacionālā futbola izlase varētu uzņemt savus pretiniekus pienācīgā stadionā, un pierādīt, ka Rīga var būt Baltijas centrs liela mēroga sporta pasākumu organizēšanā."

Ziņots, ka aprīļa sākumā tiesu izpildītāju un policijas klātbūtnē sākās "Skonto" stadiona kustamā īpašuma demontāža. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 13. marta lēmums civillietā paredz par labu SIA "Light" apķīlāt "Skonto" stadiona kustamo īpašumu. Tikmēr stadiona nekustamā īpašuma saimnieki SIA "Adventika Group" likumā noteiktajā termiņā līdz 13. aprīlim tiesā iesniegs skaidrojumu šajā strīdā un prasīs noņemt kompānijai piederošo kustamo īpašumu no ķīlas reģistra.

Aprīļa sākumā, strīdam eskalējoties, "Adventika Group" pārstāvji bloķēja "Light" centienus izvest kustamo īpašumu. Šajā strīdā iesaistījies ir arī bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs, kurš nesen paziņojis par startu Rīgas domes vēlēšanās.

"Skonto" stadiona saimnieki saņēmuši brīdinājumu no tiesu izpildītāja, ka tuvākajā laikā varētu tikt uzarts "Skonto" stadions, kas nozīmē, ka cerības Rīgā ieraudzīt Eiropas čempionus izplēnētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!