Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta ietvaros otrdien "Liepāja" sagādāja pirmo zaudējumu šosezon čempionei "Ventspils", bet Latvijas kausa finālistu "Skonto" un "Jelgavas" duelis noslēdzās neizšķirti.

Kurzemes derbijā vārtus guva brāļi Ikaunieki - Dāvis precīzi sita 12.minūtē, bet Jānis izcēlās 40 minūtes vēlāk, kas "Liepājas" komandai ļāva tikt pie uzvaras savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0).

"Ventspils" vienīgo zaudējumu šosezon bija piedzīvojusi Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, kad piekāpās Daugavpils "Daugavai", bet virslīgas čempionātā tā līdz šim 12 spēlēs bija tikusi pie 12 panākumiem.

Šī bija abu vienību otrā savstarpējā spēle šajā sezonā, bet aizraujošā pirmajā mačā ar rezultātu 3:2 pārāki savā laukumā bija Ventspils komandas futbolisti.

Pēc gūtajiem vārtiem Jānis Ikaunieks ar desmit precīziem sitieniem nostiprinājies virslīgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī, par trim raidījumiem apsteidzot "Ventspils" komandas krievu leģionāru Vadimu Jančuku un Vladislavu Gutkovski no "Skonto".

Tikmēr "Skonto" savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar "Jelgavu".

Kaut "Skonto" komanda mačā dominēja, vadībā izvirzoties 58.minūtē pēc Gutkovska sitiena, kompensācijas laikā "Jelgavai" izdevās panākt neizšķirtu, kad izcēlās Vladislavs Kozlovs.

Abi klubi aizvadītajā mēnesī tikās Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā pārāki 11 metru sitienu sērijā bija jelgavnieki.

Jau vēstīts, ka svētdien "Jūrmalas" futbolisti atteicās doties laukumā čempionāta paredzētajā cīņā pret "Metta"/"Latvijas Universitāti", tādējādi protestējot pret neizmaksātajām algām. Par notikušo jūrmalniekiem ieskaitīts tehniskais zaudējums. Tāpat nedēļas nogalē divi krievu spēlētāja Alekseja Sapogova gūtie vārti ļāva Jūrmalas "Spartaka" komandai izbraukumā ar rezultātu 3:1 pārspēt "Daugavpili", bet divu "Daugavu" derbijā Daugavpils spēlētāji izbraukumā ar 1:0 uzveica Rīgas klubu.

Turnīra kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju ar 36 punktiem 13 cīņās saglabājusi "Ventspils" komanda, kurai ar 28 punktiem seko "Skonto" un "Liepāja", kas aizvadījušas attiecīgi 12 un 13 cīņas. Ceturtā ar 26 punktiem 12 spēlēs ir Daugavpils "Daugava", bet pirmo piecinieku ar 19 punktiem 12 cīņās noslēdz "Jelgava".

Uz sesto vietu ar 12 punktiem 12 mačos pakāpusies "Spartaka" komanda, tai punktu zaudē "Daugavpils", bet vēl par punktu mazāk ir Rīgas "Daugavai". Tikmēr astoņus punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar pieciem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!