Foto: F64

"Liepājas" futbolisti sestdien noteikumu pārkāpumiem bagātā mačā Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā ar 2:1 (1:1) pārspēja principiālos pretiniekus Rīgas "Skonto", tādejādi sasniedzot turnīra pusfinālu.

Jau no spēles pirmajām minūtēm lielāks pārsvars piederēja mājiniekiem no Liepājas, kuriem gan ar bīstamu situāciju izveidošanu pie sāncenšu vārtiem nesekmējās. Tomēr liepājniekiem izdevās izvirzīties vadībā 29.minūtē, kad pēc standartsituācijas vārtus ar galvu guva pieredzējušais Kristaps Grebis.

"Skonto" gan panāca izlīdzinājumu, kad 39.minūtē apšaubāmu 11 metru soda sitienu realizēja Latvijas izlases futbolists Aleksejs Višņakovs.

Cīņa starp abām komandām bija asa un brīdinājumiem bagāta, turklāt 55.minūtē savu otro dzelteno kartīti saņēma "Skonto" aizsargs Renārs Rode, tādejādi izpelnoties noraidījumu no laukuma. "Liepāja" pēc šāda notikumu pavērsiena manāmi vairāk sāka kontrolēt bumbu, taču uzvaras vārtus gūt mājiniekiem izdevās 78.minūtē, kad izcēlās Dāvis Ikaunieks.

Kopumā šajā mačā tika parādītas deviņas dzeltenās kartītes.

Līdz ar to "Liepāja" sasniegusi Latvijas kausa izcīņas pusfinālu, kur tā tiksies ar pašreizējo trofejas glabātāju "Jelgavu". Zemgales klubs ceturtdaļfinālu nemaz neaizvadīja, jo no kausa izcīņas iepriekš tika izslēgta tās pretiniece Rīgas "Daugavas" vienība.

Latvijas kausa ceturtdaļfinālu izspēle turpināsies svētdien, kad pašreizējā valsts čempione "Ventspils" tiksies ar "Daugavpili", bet Jūrmalas "Spartaks" spēkosies ar pirmās līgas vienību "Ogre".

Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēles paredzētas 25. un 26.aprīlī, bet fināls plānots 20.maijā.

Pagājušā gada maijā notikušajā finālā "Jelgavas" futbolisti pēcspēles sitienu sērijā Zemgales Olimpiskā centra stadionā uzvarēja "Skonto".

Jelgavnieki Latvijas kausā triumfēja otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē un ieguva ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!