Foto: F64
Latvijas "SynotTip" futbola virslīgas komandu "Liepāja/Mogo", tomēr nevadīs galvenais treneris Karloss Dario Aurelio no Argentīnas, jo puses nav panākušas vienošanos, ziņo portāls "liepajniekiem.lv".

Pēc interneta vietnē pieejamās informācijas abām pusēm neizdevās vienoties par licencēšanas nosacījumiem un līdz ar to Aurelio jau ir devies atpakaļ uz Argentīnu.

Aurelio par liepājnieku galveno treneri tika apstiprināts augusta sākumā, amatā nomainot gruzīnu speciālistu Tamazu Pertiju. Argentīnietim ir Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) licence, taču tā nav derīga darbam Eiropā. Līdz ar to spēļu laikā speciālists nedrīkstēja atrasties uz komandas soliņa, tāpēc šobrīd liepājniekus vada Mareks Zuntners un pārējie vienības treneri.

Liepājniekiem sestdien paredzēts nākamais virslīgas mačs pret RFS vienību. Zuntneram ir A-UEFA licence, ar kuru viņš galvenā trenera vietas izpildītajā statusā var vadīt komandu 60 dienas. Lai vadītu komandu pastāvīgi, nepieciešama PRO-UEFA licence, kuras iegūšanai jāiziet 420 stundu ilgi kursi.

Ja Latvijā būs pārāk ilgi jāgaida uz kursu sākumiem, netiek izslēgta iespēja, ka Zuntners varētu mēģināt PRO-UEFA licenci kārtot citā valstī.

Bez galvenā trenera problēmas vēju pilsētas vienība augusta beigās saņēma vēl vienu triecienu, jo kļuva zināms, ka "Liepāja/Mogo" uzbrukuma līderim Jānim Ikauniekam pleca traumas dēļ šī sezona ir beigusies.

Liepājas vienība ar 32 punktiem 19 spēlēs ieņem piekto vietu virslīgas kopvērtējuma tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!