Foto: Andris Gertsons , www.liepajniekiem.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas Olimpiskajā centrā norisinājās jauniešu telpu futbola turnīrs "Liepāja Amber Cup", kurā 16 komandu konkurencē triumfēja Vācijas bundeslīgas kluba "Schalke 04" jaunie futbolisti, finālā pārspējot citu Vācijas komandu "Monchenglabach Borussia".

Turnīrā pidalījās vairākas augsta līmeņa komandas no piecām Eiropas valstīm. A grupā spēlēja tādi Eiropas klubi kā "Monchenglabach Borussia", "Tottenham Hotspur" un "Norwitch City" jaunieši no Anglijas, FC "Elva" no Igaunijas, Lietuvas klubu izlase un trīs latviešu komandas – FK "Valmiera", "Liepāja 2003", un FS "Metta".

Savukārt B grupā startēja "Schalke 04" un FC "Augsburg" no Vācijas, FC "Banga" un "Klaipēda FM" no Lietuvas, "West Bromwich Albion" no Anglijas un trīs latviešu komandas – "Liepāja 2004", FK "Tukums 2000" un FC "Super Nova".

Kopumā divu dienu laikā tika aizvadītas vairāk par 100 spēlēm, kas katrai komandai garantēja no astoņām līdz 10 spēlēm divu dienu laikā.

Par turnīra uzvarētājiem kļuva Vācijas komanda "Schalke 04", kura iepriekšējā gadā Liepājā izcīnīja sudraba medaļas. Godpilnajā 2. un 3. vietā ierindojās attiecīgi Menhenglabahas "Borussia" un "West Bromwich Albion". No Latvijas klubiem visaugstāk tika FS "Metta", kas izcīnīja augsto 6. vietu.

"Liepāja Amber Cup 2015" turnīra vietu sadalījums:

1.vieta"Schalke 04" (Vācija)
2.vieta"Monchenglabach Borussia" (Vācija)
3.vieta"West Bromwich Albion" (Anglija)
4.vietaFC "Augsburg" (Vācija)
5.vietaFC "Tottenham Hotspur" (Anglija)
6.vietaFS "Metta" (Latvija)
7.vieta"Norwitch City" (Anglija)
8.vietaFC "Super Nova" (Latvija)
9.vieta"Grobiņas SC" (Latvija)
10.vietaFK "Valmiera" (Latvija)
11.vieta"Liepāja 2003" (Latvija)
12.vieta"Liepāja 2004" (Latvija)
13.vietaFC "Banga" (Lietuva)
14.vietaLietuvas klubu izlase (Lietuva)
15.vieta"Klaipēda FM" (Lietuva)
16.vietaFC "Elva" (Igaunija)
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!