Foto: F64
Titulētās Latvijas futbola komandas "Liepājas metalurgs" vadība cer, ka tai mēneša laikā izdosies atrast investoru un turpināt dalību Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja biedrības "Latvijas Futbola virslīga" valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs.

Kā ziņots, sporta kluba "Liepājas metalurgs" bijušais direktors Ilgvars Šēns sarunā ar aģentūru LETA otrdien atklāja, ka visi futbola komandas spēlētāji atbrīvoti no līgumiem un vienība oficiāli beigusi pastāvēt.

Tikmēr sarunā ar "Latvijas Futbola virslīgu" Šēns lūdzis mēnesi laika jauna investora atklāšanā, uzsverot, ka cerības nav zaudētas.

"Viņiem esot kāds potenciālais investors, vēl kāds braucot 21.janvārī. Pašvaldībai intereses nav, bet ir privātie investori, kas būtu gatavi," sarunu ar Šēnu atstāstīja Tamisārs. "Principā mums nav variantu - licencēšana turpinās līdz 2.februārim, bet pēc tam komandai parasti vēl dod 2-3 nedēļas laika nepilnību novēršanai."

"Pilnīga skaidrība būs 20.februārī, kad Latvijas Futbola federācija (LFF) paziņos, kuras komandas ir licencētas," izteicās biedrības "Latvijas Futbola virslīga" valdes priekšsēdētājs.

Šosezon Latvijas futbola čempionātā plānota desmit komandu dalība četros apļos, tomēr Tamisārs prognozēja, ja "Liepājas metalurgs" nespēs sacensties, nāksies aizvadīt sacensības ar deviņām vienībām.

"Šogad licencēšana ir tāda, ka labākās pirmās līgas komandas nepaspēt sekmīgi sagatavoties virslīgai - nepieciešama dublieru komanda, jaunatnes akadēmija, un tam visam ir nedaudz par maz laika," atzina Tamisārs. "Varbūt vienīgi ar milzīgiem naudas resursiem."

Kā zināms, Liepājas domes Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka Latvijas trešās lielākā pašvaldība futbola un hokeja komandai būtu gatava būt kā partneris, nevis kā uzturētājs.

"Liepājas metalurga" futbola komanda divas reizes triumfējusi Latvijas čempionātā, bet vienreiz - valsts kausa izcīņā.

Komanda jau atteicās no dalības gaidāmajā virslīgas Ziemas kausa izcīņā, kurā to aizstās "Gulbene", kas pērn izcīnīja otro vietu pirmās līgas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!