Foto: F64

Svarīgu uzvaru cīņā par Latvijas virslīgas futbola čempionāta godalgām trešdien svinēja "Liepājas metalurgs", kas Kurzemes derbijā spēja uzvarēt čempionvienību "Ventspils".

Aizvadītajā mačā liepājnieki savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 1:0 (1:0).

Vienīgos vārtus cīņas 15.minūtē guva uzbrucējs Ģirts Karlsons.

Gūtais panākums ļāva "Liepājas metalurgam" kopvērtējuma tabulā panākt "Ventspili" un no jauna iesaistīties cīņā par godalgām.

Jau ziņots, ka svarīgus punktus cīņā par čempionāta zeltu trešdien zaudēja "Skonto" komanda, kas nespēja uzvarēt JPFS/FK "Spartaks" komandu.

Aizvadītajā mačā "Skonto" savā laukumā bija spiesti samierināties ar neizšķirtu 0:0 (0:0).

Tikmēr pie smaga panākuma tika kopvērtējuma līderi Daugavpils "Daugava", tādējādi atraujoties no "Skonto" futbolistiem.

"Daugava" aizvadītajā 30.kārtas spēlē savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja "Metta"/LU komandu. Vienīgos vārtus 27.minūtē guva nigēriešu uzbrucējs Stenlijs Ibe.

Citviet svarīgā mačā par vietas saglabāšanu augstākajā līgā uzvaru izcīnīja "Jelgava", kas ar 2:1 (1:1) viesos pārspēja Rīgas "Daugavu".

Jau piektajā minūtē jelgavniekus vadībā izvirzīja Mārcis Ošs, bet pirmā puslaika trešajā kompensācijas laika minūtē izlīdzinājumu panāca Aleksandrs Gramovičs. Pēdējās desmit spēles minūtēs abas komandas neizmantoja pa 100% vārtu gūšanas iespējai, bet mājinieki vēlāk palaida garām vēl vienu teicamu izdevību gūt vārtus, iekams 88.minūtē panākumu viesiem nodrošināja Romāns Bespalovs.

Kā ziņots, viena 30.kārtas cīņa tika izspēlēta jau 9.septembrī, kad "Jūrmala" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Gulbeni".

Kopvērtējumā pēc 30 kārtām pirmajā vietā joprojām atrodas Daugavpils "Daugava", kas tikusi pie 66 punktiem, bet no tās par sešiem punktiem atpaliek "Skonto" komanda. Šīm vienībām ar 58 punktiem 29 cīņās seko "Ventspils" un "Liepājas metalurgs".

Piektajā vietā ar 40 punktiem ir JPFS/FK "Spartaks", "Jūrmalas" kontā 33 punkti, bet septītā ar 27 punktiem ir "Jelgava". Par trim punktiem mazāk ir "Metta"/LU komandai, kurai vienu punktu zaudē "Gulbene". Savukārt Rīgas "Daugava" iekrājusi 22 punktus un atrodas pēdējā, desmitajā, pozīcijā.

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Vājākajai komandai pēc sezonas virslīgas čempionāts būs jāatstāj.

Kā ziņots, sākot ar šīs sezonas turnīra pēdējo, ceturto, apli, virslīga sadarbībā ar Krievijas futbola statistikas kompāniju "InStat" piedāvā plašu spēļu video un statistisko analīzi, kura pieejama ikvienam līdzjutējam speciāli tam paredzētā vietnē virslīgas mājaslapā internetā "Futbolavirsliga.lv".

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!