Foto: F64

Latvijas kluba "Liepājas metalurgs" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā pierādīja, ka viņi māk spēlēt futbolu, uzskata liepājnieku galvenais treneris Dmitrijs Kalašņikovs.

"Liepājas metalurga" komanda kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes mačā ceturtdien ar rezultātu 1:5 (1:2) izbraukumā pārliecinoši zaudēja Polijas klubam Varšavas "Legia". Pirmais mačs pirms nedēļas Liepājā noslēdzās neizšķirti 2:2, līdz ar to divu spēļu summā "Liepājas metalurgs" kapitulēja ar rezultātu 3:7.

"Jau pirms izlozes visiem bija skaidrs, ka "Legia" ir spēcīgāks klubs par mums - gan kā komanda, gan individuāli," Kalašņikova izteicieni pēc atbildes cīņas citēti "Legia" vienības oficiālajā mājaslapā. "Pretinieki bija labāki, taču arī mēs spējām pierādīt, ka ļoti labi mākam spēlēt futbolu."

"Mums spēle beidzās 54.minūtē, kad tienesis parādīja apšaubāmu sarkano kartīti Genādijam Soloņicinam. Uzskatu, ka "Legia" komandai nebija nepieciešama tiesneša palīdzība, lai izcīnītu uzvaru," piebilda Kalašņikovs.

Tikmēr "Legia" galvenais treneris Jans Urbans atzina, ka viņa vadītā komanda pierādīja savu pārākumu pār "Liepājas metalurgu".

"Pēc ielaistajiem vārtiem nekļuvu nervozs, jo visa mača gaitā mums bija izteikts pārsvars. "Liepājas metalurgs" divās spēlēs guva trīs vārtus, spējot realizēt visas savas iespējas. Ar šo faktu nebiju apmierināts, tāpēc pēc pirmā puslaika ģērbtuvēs biju dusmīgs," teica Urbans. "Mums noteikti jāuzlabo sniegums aizsardzībā, bet esmu priecīgs, ka manā rīcībā ir tik daudz futbolistu, kuri var spēlēt pirmajā komandā."

Kā ziņots, no UEFA Eiropas līgas turnīra ceturtdien izstājās arī "Skonto" komanda, kas divu maču summā ar rezultātu 1:2 piekāpās Horvātijies vienībai Splitas "Hajduk".

Kvalifikācijas trešajā kārtā "Legia" spēkosies ar Austrijas vienību "Ried", kas divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Baltkrievijas klubu Soļigorskas "Šahtjor". Pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, trešajā kārtā iekļuva "Ried" futbolisti.

Savukārt "Hajduk" vienība trešajā kārtā samēros spēkus ar slaveno un tituliem bagāto Itālijas komandu Milānas "Inter".

Trešās kvalifikācijas kārtas uzvarētāji iekļūs "play-off" kārtā, kuras spēcīgākās vienības nodrošinās sev vietu Eiropas līgas grupu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!