Foto: F64
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 19.kārtas spēlē sestdien "Liepājas metalurgs" ar rezultātu 3:0 (1:0) izbraukumā pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Rezultātu 39.minūtē pretuzbrukumā atklāja Dmitrijs Hmizs, kurš izmantoja Roberta Savaļnieka piespēli. 56.minūtē neilgi pirms tam uz maiņu iznākušais Iļja Šadčins pēc vārtsarga Artūra Biezā kļūdas panāca 2:0, bet punktu mačam 77.minūtē pēc vēl vienas Savaļnieka piespēles pielika Valērijs Afanasjevs.

Pirms tam abu komandu sezonas pirmajā mačā "Liepājas metalurgs" uzveica rīdziniekus ar rezultātu 4:0, bet otrajā aplī abas komandas cīnījās 0:0.

"Metta"/LU futbolisti pēdējās trijās spēlēs nu cietuši trīs zaudējumus un nav pratuši gūt vārtus, taču pirms tam klubs tika pie četru nezaudētu maču sērijas. Tikmēr liepājnieki iepriekšējā kārtā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet pie uzvaras komanda nu pratusi tikt vien trīs reizes pēdējo desmit cīņu laikā.

Vēl šodien plkst.15 Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā uzsāka maču ar Ilūkstes NSS. Jāizceļ, ka šajā spēlē visi laukuma tiesneši ir no Gruzijas.

Pirmajā aplī šo komandu duelī Ilūkstes klubs viesos tika pie neizšķirta 2:2, bet otrajā aplī izbraukumā pārāki ar 3:1 bija jūrmalnieki.

Ilūkstes komanda pēdējās piecās spēlēs iekrājusi tikai vienu punktu, bet "Spartaks" - četrus.

Visbeidzot, plkst.18 turnīra līdervienība "Skonto" savā stadionā uzņems "Jūrmalu", ar kuru pirmajā kārtā savā laukumā cīnījās 0:0, bet otrajā kārtā viesos pārspēja ar 5:0.

"Skonto" komanda šīs sezonas čempionātā zaudējumus vēl nav piedzīvojusi, bet pēdējās četrās cīņās tikusi pie uzvarām ar kopējo vārtu attiecību 13:1. Tikmēr "Jūrmala" pēc trīs zaudējumu sērijas iepriekšējos divos mačos iekrājuši četrus punktus.

Kā ziņots, čempionāta 19.kārta tika uzsākta piektdien. Sāpīgu un ļoti svarīgu zaudējumu cīņā par čempionu titulu aizstāvēšanu piedzīvoja Daugavpils "Daugava", kas savā laukumā ar 0:1 zaudēja Rīgas "Daugavas" futbolistiem, savukārt kopvērtējuma vicelīderi "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 uzvarēja turnīra pastarīšus "Jelgavu".

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 18 spēlēs iekrājusi 44 punktus, bet "Ventspils" ar vienu maču rezervē atpaliek par trim punktiem. Trešo vietu ieņem Rīgas "Daugava", kuras kontā ir 37 punkti 19 cīņās, bet tai ar 36 punktiem 18 spēlēs seko Daugavpils "Daugava". Piekto pozīciju ar 28 punktiem 18 spēlēs ieņem "Liepājas metalurgs" komanda, bet tai četrus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks".

"Jūrmala" ar 18 punktiem 17 mačos ir septītā, bet "Metta"/LU un Ilūkstes NSS komandām ir pa astoņiem punktiem attiecīgi 19 un 17 spēlēs. Savukārt kopvērtējumu ar septiņiem punktiem 19 cīņās noslēdz "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!