Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas virslīgas futbola čempionāta 23.kārtas spēlē sestdien "Liepājas metalurgs" komanda ar rezultātu 1:0 (1:0) savā laukumā pieveica Rīgas "Skonto" vienību.

Vienīgos vārtus šajā mačā pirmajā puslaikā guva Rītis Leļūga, bet kopumā liepājnieki kontrolēja notikumus laukumā.

Tikmēr līdervienība Daugavpils "Daugava" ar 2:0 (1:0) izbraukumā pārspēja "Jelgavu", nostiprinoties līderpozīcijā. Abus vārtus guva Stenlijs Ibe.

Savukārt čempionvienība "Ventspils" savā laukumā ar 5:0 (2:0) sagrāva Rīgas "Daugavu". Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Josuke Saito un Simons Pauļus.

Šī ventspilniekiem bija trešā uzvara pēc kārtas.

Vēl vienā mačā JPFS/FK "Spartaks" nenosargāja divu vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 (1:0) ar "Gulbeni".

Pēdējā kārtas spēle tiks aizvadīta svētdien, kad "Jūrmala" savā laukumā uzņems "Metta"/LU vienību.

Kopvērtējuma pirmajā vietā šobrīd ar 50 punktiem 23 spēlēs atrodas Daugavpils "Daugava", un tā par četriem punktiem apsteidz "Skonto" komandu. Šīm vienībām ar 42 punktiem 22 mačos seko "Ventspils", bet ceturtajā pozīcijā ar 41 punktu atrodas "Liepājas metalurgs".

Piektajā vietā ar 30 punktiem 23 cīņās ir JPFS/FK "Spartaks", "Jūrmalas" kontā 24 punkti 22 spēlēs, bet septītajā vietā esošās "Jelgavas" kontā 22 punkti 23 mačos. Rīgas "Daugava" ar 20 punktiem ir astotā, "Gulbene" iekrājusi 19 punktus, bet kopvērtējuma pēdējā, desmitajā, vietā ar 15 punktiem atrodas "Metta"/LU.

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!