Foto: F64
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlēs svētdien "Liepāja" pretinieku laukumā ar grūtībām uzvarēja sacensību pastarīti "Jūrmalu", esot pārāka ar 1:0 (0:0), bet ar identisku rezultātu otru Jūrmalas komandu "Spartaks" savā laukumā pārspēja arī valsts čempioni "Ventspils".

Slokā vienīgie vārti tika gūti spēles 16.minūtē, kad bumbu savas komandas vārtos raidīja "Jūrmalas" ganiešu aizsargs Ričmonds Nketija.

"Jūrmala", kas šosezon saskārusies ar finansiālām problēmām un apvainojumiem spēļu sarunāšanā, šosezon tikusi tikai pie vienas uzvaras, kas 12.aprīlī tika izcīnīta pār "Metta"/"Latvijas Universitāti". Kopš tā laika 19 spēlēs piedzīvoti 16 zaudējumi.

Tikmēr "Liepāja" bez uzvarām bija palikusi iepriekšējos divos mačos pēc kārtas.

Tikmēr Ventspilī mājinieku uzvarai pamatus jau piektajā minūtē ar gūtiem vārtiem ielika Mauritānijas uzbrucējs Čeiks Sāds Diaņē.

Pēc ilgākas neveiksmīgu spēļu joslas "Ventspils" ir atgriezusies uz panākumu takas, piecos pēdējos mačos gūstot četras uzvaras un vienreiz spēlējot neizšķirti. Savukārt "Spartaka" spēlētāji šobrīd atrodas lieliskā formā, jo tikai šajā mačā pārtraukuši desmit nezaudētu spēļu sēriju.

Kā ziņots, šīs kārtas ievadā piektdien "Skonto" savā laukumā ar 1:0 pārspēja Daugavpils "Daugavas" vienību, bet divu Rīgas klubu savstarpējā cīņā "Daugava" ar 2:0 pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Savukārt sestdien "Jelgava" ar 2:0 pieveica "Daugavpils" vienību.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība iepriekšējā nedēļā, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalas" komandas no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder Latvijas Futbola federācijai (LFF), tomēr tās Disciplinārlietu komisijas sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" komandas virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tur atpakaļ tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

"Skonto" turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas ar 55 punktiem 23 mačos, ar 50 punktiem 22 spēlēs seko "Ventspils", bet pa 41 punktam 23 spēlēs ir Daugavpils "Daugavai" un "Jelgavai". Savukārt "Liepājas" futbolisti iekrājuši 40 punktus.

Sesto vietu ar 33 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 27 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 16 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 12 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar septiņiem punktiem seko "Jūrmala".

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!