Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas un Lietuvas futbola izlašu spēlēm vienmēr ir īpašs raksturs, jo, savā starpā tiekoties kaimiņvalstīm, katra grib tikt tikai un vienīgi pie uzvaras, uzsvēris Lietuvas valstsvienības galvenais treneris Čaba Lāslo.

Abas komandas piektdien Rīgā tiksies 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē.

"Šī abām komandām būs svarīga spēle, un ne tikai tāpēc, ka tas ir derbijs, kuram vienmēr ir īpašs raksturs - abas komandas kopvērtējumā ir blakus, bet ceru, ka pēc spēles mums joprojām būs vairāk punktu nekā Latvijai," Lāslo ceturtdien izteicās preses konferencē. "Abas komandas tieksies pēc uzvaras, kas ir pilnīgi normāli. Kaut pēc četrām dienām būs vēl viena spēle, domājam tikai par šo. Mūsu minimālais mērķis ir izcīnīt vienu punktu, bet nebūšu nelaimīgs arī par trim punktiem."

"Noskatījos Latvijas spēli pret Igauniju, jo komandai tomēr ir jauns treneris un tā izsaka vairāk. Tomēr zinu arī, kā Latvija spēlēja pirms tam. Mačā ar Igauniju redzēju ļoti agresīvu Latvijas izlasi, bet izmaiņas nebija lielas - vienīgi viens vai divi jauni spēlētāji," piebilda treneris. "Gan Latvijai, gan Lietuvai nav lieli futbola resursi kā lielvalstīm, arī vietējiem čempionātiem ir diezgan līdzīgs līmenis, tāpēc neko jaunu spēlē ar Igauniju neredzēju."

"Mums jāspēlē tā, kā izbraukumā un savās mājās pret Slovākiju. Arī pret Grieķiju spēlējām labi, kaut zaudējām. Jāpieturas pie sava plāna, tomēr arī mēs pašlaik atjauninām sastāvu," pauda Lāslo. "Uzskatu, ka abas komandas ir diezgan līdzīga spēka - abās ir gan pieredzējuši, gan jauni spēlētāji."

"Izpētījām pretiniekus un esam pilnībā gatavi. Galvenais, lai Latvija mūs neapdzen, tomēr uzskatu, ka izcīnīsim trīs punktus," trenerim piebalsoja izlases pussargs Mindaugs Kalons, kurš iepriekš karjeras laikā spēlējis Latvijas klubos "Liepājas metalurgs" un "Rīga".

"Atmiņas par Latviju vienmēr man bijušas tikai tās labākās. Sekoju līdzi virslīgas čempionātam un, kad ir brīvs laiks, atbraucu ekskursijā kā tūrists. Šis būs liels derbijs. Ar nepacietību gaidu maču, lai pierādītu, ka Lietuva ir spēcīgāka," piebilda Kalons.

Latvijas izlasei pēc mača pret Lietuvu 10.septembrī Pirejā tiks mēroti spēki pret Grieķiju.

Uz šiem mačiem valstsvienībā izsaukto 22 spēlētāju sarakstā iekļauti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi, astoņi pussargi un četri uzbrucēji. Salīdzinot ar valstsvienības kandidātu sarakstu pārbaudes spēlei ar Igauniju, šajā sarakstā nav iekļauti aizsargs Vitālijs Jagodinskis un pussargs Aleksandrs Fertovs, savukārt pirmo reizi Latvijas izlases kandidātu sarakstā iekļauts "Ventspils" vienības aizsargs Oļegs Timofejevs.

Fertovs izlasei šajos mačos nevarēs palīdzēt diskvalifikācijas dēļ, bet Jagodinskis izsaukts palīgos Latvijas U-21 valstsvienībai.

Izlases kandidātu sarakstā ir iepriekš savainotais pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš traumas dēļ nepiedalījās spēlē pret Igauniju. Tāpat kandidātu lokā atstāti pieredzējušie vārtsargs Aleksandrs Koļinko un pussargs Juris Laizāns.

Arī šoreiz ārpus kandidātu saraksta palikuši aizsargi Deniss Ivanovs, Oskars Kļava un Pāvels Mihadjuks, pussargi Aleksejs Višņakovs un Oļegs Laizāns, kā arī uzbrucējs Edgars Gauračs.

No kandidātu sarakstā iekļautajiem spēlētājiem bez spēļu prakses izlasē ir vārtsargs Germans Māliņš, kā arī aizsargi Timofejevs un Renārs Rode. Savukārt vēl pieci kandidāti - aizsargi Vitālijs Maksimenko un Vladislavs Gabovs, pussargs Andrejs Kovaļovs, kā arī uzbrucēji Deniss Rakels un Valērijs Šabala - valstsvienībā aizvadījuši mazāk par piecām spēlēm.

Līdz 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra noslēgumam Latvijas izlasei atlikušas četras spēles. Pašlaik komanda ar četriem punktiem sešos mačos G apakšgrupā ieņem piekto vietu sešu vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!