Foto: stock.xchng
Lietuvas futbola komanda Klaipēdas "Ekranas" finansiālo parādu dēļ varētu nesaņemt Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prēmiju par dalību šīs sezonas Eirokausu sacensībās.

"Ekranas" šovasar nespēja pārvarēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, divu spēļu summā ar rezultātu 2:5 piekāpjoties Ziemeļīrijas klubam "Crusaders". Neskatoties uz neveiksmi, Klaipēdas klubam tāpat bija jāsaņem gandrīz 100 000 eiro.

Līdzīgu iemeslu dēļ nopelnītās prēmijas varētu nesaņemt arī Turcijas komanda "Bursaspor", Rumānijas vienības Klužas CFR un Ploješti "Astra", kas pašlaik joprojām sacenšas UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kā arī Melnkalnes vienība Podgoricas "Budučnost".

Visu klubu naudas prēmiju izmaksas ir apturētas vismaz līdz decembrim. Šīm vienībām ir nopietni parādi pret citiem klubiem, spēlētājiem un to darbiniekiem, un/vai nodokļu dienestiem.

Tāpat UEFA pagājušajā nedēļā par finansiālo noteikumu pārkāpumiem sākusi izmeklēšanas pret Francijas komandu "Monaco", Itālijas vienībām "AS Roma" un Milānas "Inter", Turcijas komandu Stambulas "Bešiktaš", Anglijas vicečempioniem "Liverpool" un Krievijas klubu "Krasnodar".

Kā ziņots, iepriekšējās sezonas Latvijas vicečempione "Skonto" parādu dēļ nevarēja piedalīties šīs sezonas UEFA Eiropas līgas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!