Foto: AFP/Scanpix
Par 2009.gada FIFA labāko futbolistu pirmdien tika atzīts spāņu čempionu "Barcelona" argentīniešu pussargs Lionels Messi.

FIFA veiktajā pasaules valstsvienību treneru un kapteiņu aptaujā Messi apsteidza savus komandas biedrus "Barcelona" rindās Ksavi un Andresu Injestu, kā arī iepriekšējo divu gadu uzvarētājus Krištianu Ronaldu (2007.gads) un Kakā (2008.gads).

Messi bija pārliecinoši labākais aptaujā, iegūstot 1047 punktus. Otrais ar 352 punktiem bija Ronaldu, bet trešais – Ksavi.

FIFA pasaules labāko futbolistu pirmo reizi nosauca 1991.gadā. Visvairāk – pa trīs reizēm – šo titulu ir izcīnījuši Ronaldo (1996., 1997., 2002.gados) un Zinedins Zidāns (1998., 2000. un 2003.gados).

Vēl FIFA 2009.gada svinīgajā noslēguma ceremonijā par labāko futbolisti tika atzīta brazīliete Marta, kura Gada labākās futbolistes titulu ieguva ceturto reizi pēc kārtas. FIFA "Fair play" balvu pēc nāves saņēma angļu futbola leģenda Bobijs Robsons, bet speciālo FIFA Prezidenta balvu par ieguldījumu futbola popularizēšanā ieguva Jordānas karaliene Ranja.

Tāpat pirmo reizi FIFA paziņoja Gada simbolisko izlasi, kurā iekļuva seši spēlētāji no Spānijas pirmās divīzijas un pieci no Anglijas premjerlīgas.

FIFA Gada simboliskā izlase: vārtsargs – Okers Kasiljass ("Real Madrid"); aizsargi – Nemanja Vidičs, Patrīss Evrā (abi "Manchester United"), Džons Terijs ("Chelsea), Dani Alvess ("Barcelona); pussargi – Ksavi, Andress Injesta (abi "Barcelona"), Stīvens Džerards ("Liverpool"); uzbrucēji – Lionels Messi ("Barcelona"), Krištianu Ronaldu ("Real Madrid"), Fernando Toress ("Liverpool").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!