Anglijas futbola premjerlīgas klubs "Liverpool" trešdien līdz 2014.gadam pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Rafaelu Benitesu.

"Mana sirds ir ar "Liverpool", tādēļ esmu laimīgs par jauno līgumu," kluba oficiālajā mājaslapā internetā citēts 48 gadus vecais spāņu speciālists. "Mīlu šo klubu, tā atbalstītājus, šo pilsētu, tāpēc nevarēju nepiekrist palikt šeit. Vienmēr esmu teicis, ka vēlos palikt šeit uz ilgu laiku."

Benitess par "Liverpool" galveno treneri kļuva 2004.gadā, amatā nomainot francūzi Žerāru Uljē.

Piecu gadu laikā "Liverpool" Benitesa vadībā nav spējusi triumfēt Anglijas premjerlīgā, tomēr 2005.gadā uzvarēja Eiropas klubu prestižākajā turnīrā UEFA Čempionu līgā un triumfēja Anglijas kausā. Tāpat spāņa vadībā "Liverpool" izcīnījusi Eiropas superkausu.

Pagājušajā nedēļā "Liverpool" iekļuva UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, divu spēļu summā ar 5:0 sagraujot spāņu grandu "Real Madrid", kā arī viesos premjerlīgas mačā ar 4:1 pārliecinoši pieveica čempionus un pašreizējos līderus "Manchester United".

"Tās ir lieliskas ziņas, ka Rafa [Rafaels Benitess] ir piekritis pagarināt līgumu," mājaslapā citēts komandas līdzīpašnieks Toms Hikss. "Kopš viņa atnākšanas komandai ir bijis liels progress."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!