Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs "Liverpool" izrādījies manīgāks par valsts čempioni Londonas "Chelsea" un uzvarējuši cīņā par Anglijas izlases un Londonas "Arsenal" pussargu Aleksu Oksleidu-Čemberlenu.

Vēl otrdien tika ziņots, ka Oksleids-Čemberlens pārcelsies uz "Chelsea", tomēr trešdien britu mediji vēsta, ka Londonas klubam šo futbolistu nocēluši "Liverpool".

Zīmīgi, ka gan "Chelsea", gan "Liverpool" par 24 gadus veco futbolistu bija gatavi maksāt 35 miljonus sterliņu mārciņu (37,7 miljonus eiro), taču pussargs izvēlējies tieši Jirgena Klopa trenētās "Liverpool" piedāvājumu.

Oksleids-Čemberlens šobrīd ir Anglijas izlases rīcībā, taču tiek ziņots, ka viņš vienojies par sešu gadu līgumu ar "Livrpool".

Tiesa, "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers vēl augusta sākumā sacīja, ka vēlas, lai Oksleids-Čemberlens paliktu komandā, tomēr pēc tam neslēpa, ka spēlētāju var pārdot, jo viņam pēc šīs sezonas noslēgtos līgums un futbolists kļūtu par brīvo aģentu.

Oksleids-Čemberlens profesionāļa karjeru uzsāka "Southampton" komandā, bet 2011. gadā pievienojās "Arsenal" klubam.

Viņš Anglijas izlasē aizvadījis 27 spēles, kurās guvis sešus vārtus.

Nesen "Arsenal" par kluba rekordu - 52 miljoniem mārciņu (56 miljoniem eiro) - ieguva franču uzbrucēju Bernāru Lakazetu, kā arī iegādājās Bosnijas un Hercegovinas izlases aizsargu Seadu Kolašinacu.

Ceturtdien Eiropā noslēgsies spēlētāju pāreju periods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!