Foto: AFP/Scanpix/LETA

Mančestras "United" futbolisti sestdien Anglijas premjerlīgas mačā savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Braitonas un Houvas "Albion" vienību.

Mančestras "United" uzvarai pietika ar vieniem vārtiem, kas tika gūti 66. minūtē, kad angļu pussargs Ešlijs Jangs no soda laukuma robežas izdarīja sitienu pa viesu cietoksni. Bumba pēc Janga raidījumā atsitās pret "Albion" aizsarga Lūisa Danka kāju un, lidojot ar augstu trajektoriju, atrada savu ceļu vārtos.

Pēc mača "United" galvenais treneris Žuzē Mourinju uzteica pretinieku komandas aizsardzību.

"Viņi bija pelnījuši vairāk. Brīžos, kad pretinieki saņēma bumbu, viņi bija bīstami. Savukārt mums gars un atdeve bija labāki par kvalitāti," teica Mourinju.

Savukārt divu kopvērtējuma augšgala komandu duelī "Liverpool" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar iepriekšējās sezonas čempioni Londonas "Chelsea".

Pirmie bumbu vārtos raidīja liverpūlieši, 65. minūtē no vārtu priekšas izceļoties ēģiptiešu pussargam Muhamedam Salaham. Tiesa, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām tikko uz maiņu nākušais brazīliešu pussargs Viljans ar skaistu sitienu no soda laukuma stūra panāca izlīdzinājumu.

Tikmēr Totenhemas "Hotspur" sestdien zaudēja punktus pret vienu no premjerlīgas vājākajām komandām Vestbromvičas "Albion", savā laukumā nospēlēdama neizšķirti 1:1 (0:1).

Mača rezultātu ceturtajā minūtē atklāja "Albion" venecuēliešu uzbrucējs Hosē Rondons, bet mājinieku uzbrukuma līderis Harijs Keins 16 minūtes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu.

Tikmēr ar vārtiem kompensācijas laikā franču aizsargs Mamadu Saho izrāva Londonas "Crystal Palace" uzvaru 2:1 (0:0) savā laukumā pār Stokas "City".

Savukārt "Watford" viesos ar 3:0 (2:0) sagrāva Ņūkāslas "United", kurai savos vārtos bumbu ieraidīja latviešu izcelsmes amerikāņu futbolists Deandrē Jedlins.,

Vēl vienā premjerlīgas mačā Svonsī "City" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Bournemouth".

Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma vadībā ar 34 punktiem 12 spēlēs atrodas Mančestras "City", kas svētdien viesosies pie Hadersfīldas "Town". Mančestras "United" ar 29 punktiem 13 cīņās ir otrā, bet trešo vietu ar 26 punktiem ieņem "Chelsea". Tai ar 24 punktiem seko "Hotspur", kamēr 23 punktus guvusi "Liverpool", bet pa 22 punktiem ir Londonas "Arsenal" un "Burnley" vienībām, kas svētdien aizvadīs savstarpēju maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!