Foto: AFP/Scanpix

Londonas "Arsenal" futbola klubs no aizvadītās sezonas Anglijas premjerlīgas čempioniem Lesteras "City" vēlas iegadāties tās līderi Džemiju Vārdiju, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

"Arsenal", kas sezonu noslēdza otrajā vietā, no čempioniem atpaliekot par desmit punktiem, teicamu sezonu aizvadījušo Vārdiju ir gatava pirkt par 20 miljoniem sterliņu mārciņām (25,5 miljoniem eiro).

Vārdijs, kurš šobrīd ar Anglijas izlasi gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, kas piektdien sāksies Francijā, aizvadītajā Anglijas premjerlīgas sezonā guva 24 vārtus, kļūstot par "City" labāko snaiperi un dalot otro vietu visas līgas labāko vārtu guvēju sarakstā.

Ja "Arsenal" izdosies vienoties par Vārdija pāreju, tā būs viņu līdzšinējas transfēru politikas maiņa, jo Londonas klubs pēdējos gados papildinājumu meklēja starp gados jaunākiem futbolistiem, bet Vārdijam jau ir 29 gadi.

Tiesa, pagaidām nav zināms, vai Lesteras klubs būs ieinteresēts šķirties no sava uzbrukuma līdera, ar kuru tikai februārī pagarināja līgumu uz trīs ar pusi gadiem. Tomēr Vārdijs var pats vēlēties pāriet uz bagātāku klubu, kas varētu atļauties viņam maksāt vairāk. Šāda gadījumā "City" varētu piekrist pārslēgt ar uzbrucēju līgumu un piedāvāt viņam lielāku atalgojumu, iespējamos scenārijus klāstīja laikraksts. Vārdijam atalgojums var spēlēt būtisku lomu izvēloties tālākos karjeras ceļus, jo viņš profesionāla futbolista līgumu pirmo reizi noslēdza tikai 2012. gadā, bet pirms tam spēlēja amatieru līgās.

Vārdijs ir ne tikai viens no Lesteras vienības līderiem laukumā, bet arī ārpus tā, jo komandas biedri čempionu titula izcīnīšanu svinēja tieši uzbrucēja mājās.

Lesteras klubs par Anglijas čempioniem kļuva pirmo reizi savā 132 gadus ilgajā vēsturē.

Iepriekš tika ziņots, ka "City" starpsezonu laikā varētu būt grūti nosargāt ne tikai Vārdiju, bet arī citus līderus - Rijadu Mahrezu un N'Golo Kantē, kurus arī vēlēsies iegūt bagātāki klubi. Tomēr kluba galvenais treneris Klaudio Ranjēri uzskata, ka Lesteras "City" varētu izdoties saglabāt komandas kodolu, jo nākamsezon vienība spēlēs Eiropas spēcīgo klubu turnīrā - UEFA Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!