Foto: Reuters/Scanpix
Brazīlijas futbola izlases un Madrides "Atletico" aizsargam Filipem Luišam par pārkāpumu pret argentīniešu superzvaigzni Lionelu Mesi pagājušās nedēļas Spānijas čempionāta mačā piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija.

Kā zināms, sestdien Spānijas čempionāta līderpozīcijā nostiprinājās "Barcelona" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja tuvāko konkurenti "Atletico".

Spēle bija ļoti pašaizliedzīga, bet "Atletico" brīžiem spēlēja pārāk asi, tāpēc dueli pabeidza deviņu spēlētāju sastāvā, jo pēc pārkāpumiem noraidīti tika aizsargi Luišs un Djego Godins. Spēlējot vairākumā, "Barcelona" droši noturēja uzvaru.

Luišs sarkano kartīti saņēma minūti līdz pirmā puslaika beigām, kad nogāza "Barcelona" pirmo vārtu autoru Mesi, kurš 30.minūtē panāca 1:1. Brazīlietis ar saviem apaviem trāpīja pa Mesi kreiso ceļgalu.

Pēc dueļa "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike izteicās, ka "futbolistu sadursme viņu nobiedēja".

Tiesa, "Atletico" pārstāvji uzskata, ka sods ir pārmērīgi bargs, un klubs iesniegs apelāciju.

"Līdzīgi pārkāpumi citās situācijās tiktu līdzīgi sodīti. Par līdzīgu pārkāpumu spēlētāji ir saņēmuši tikai vienas spēles diskvalifikāciju, kamēr mūsu komandu pārstāvošajam Luišam būs jāizlaiž trīs mači," pauda "Atletico" kluba sporta direktors Hosē Luiss Kaminero.

Tikmēr Spānijas Futbola federācija (RFEF) norādījusi, ka "šāda diskvalifikācija piemērota, ņemot vērā sadursmes bīstamību".

Čempionāta kopvērtējumā "Barcelona" ar 51 punktu 21 spēlē atrodas līderpozīcijā, turklāt tai vēl ir spēle rezervē. "Atletico" kontā ir 48 punkti 22 mačos, bet trešā ar 47 punktiem ir Madrides "Real". Savukārt par trim punktiem mazāk iekrājusi "Villarreal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!