Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par UEFA Eiropas līgas finālistiem ceturtdien kļuva Spānijas klubs Madrides "Atletico" un Francijas vienība Marseļas "Olympique".

Madrides "Atletico" savā laukumā pusfināla atbildes spēlē ar rezultātu 1:0 (1:0) savā laukumā pārspēja Londonas "Arsenal", divu spēļu summā triumfējot ar rezultātu 2:1.

Jau spēles astotajā minūtē "Arsenal" zaudēja savu aizsardzības balstu Lorānu Kosčelniju, kurš uz līdzenas vietas paslīdēja un smagi savainoja kāju. Turpinājumā "Atletico" komanda biezāk veidoja uzbrukumus, un pirmā puslaika kompensācijas laikā Djego Košta saņēma piespēli no Antuāna Grīzmana un izgājienā pret vārtsargu guva vārtus Madrides vienībai.

Otrajā puslaikā iespējas uzbrukumā bija abām komandām, bet vārti vairs netika gūti. Madrides "Atletico" futbolisti sasniedza finālu, bet "Arsenal" cīņa par UEFA Eiropas līgas čempionu titulu noslēdzās.

"Atletico" komanda finālu sasniedza bez sava galvenā trenera Djego Simeones, kurš pirmajā abu komandu mačā tika izraidīts no stadiona un šo maču vēroja no tribīnēm. Savukārt "Arsenal" treneris Arsēns Vengers aizvadīja savu 250. spēle Eirokausos, taču viņam neizdevās turpināt cīņu par pēdējo titulu šī kluba vadībā.

Otrā pusfinālā Francijas klubs Marseļas "Olympique" izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:0) pagarinājumā zaudēja Austrijas vienībai "Salzburg", taču divu spēļu summā "Olympique" uzvarēja ar rezultātu 3:2.

Amadū Haidara mača 53. minūtē ar individuālo meistarību guva vārtus un izvirzīja "Salzburg" vadībā, bet 12 minūtes vēlāk Marseļas komandas spēlētājs Buna Sars neveiksmīgi pielika kāju, kad bumba lidoja garām vārtiem un ieraidīja bumbu savos vārtos. Divu spēļu summā pēc diviem pamatlaikiem rezultāts bija 2:2, un nevienai no komandām nebija izbraukumā gūto vārtu, tāpēc nācās spēlēt pagarinājumu.

Saspringta cīņa ritēja papildlaikā, un uzvarētājs noskaidrojās otrajās 15 minūtēs. Pēc strīdīgi piešķirta stūra sitiena 116. minūtē Portugāļu aizsargs Rolandu saņēma piespēli no Dmitrī Pajē un raidīja bumbu vārtos, gūstot "Olympique" uzvaras vārtus un ievedot savu komandu finālā.

"Atletico" un "Olympique" komandas fināla spēli aizvadīs 16. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!