Foto: AP/Scanpix

Spānijas galvaspilsētas Madrides futbola klubi "Real" un "Atletico" otrdien sasniedza UEFA Čempionu līgas pusfinālu.

Grūtākais liktenis bija "Real" komandai, kas atbildes spēles pamatlaikā piekāpās Vācijas čempionei Minhenes "Bayern", tomēr divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts, bet pēc tam pamatlaikā "Real" iesita trīs vārtus, triumfējot mačā ar 4:2, bet summā ar 6:3.

Pagarinājumā izšķirošos divus vārtus iesita Krištianu Ronaldu, tomēr pirmie no tiem bija pēc aizmugures stāvoļa.

Tikmēr "Atletico" viesos nospēlēja 1:1 (1:0) ar Anglijas čempioni Lesteras "City" un summā uzvarēja ar 2:1.

Pārējie divi pusfināla dalībnieki noskaidrosies trešdien, bet pēc tam piektdien norisināsies nākamās kārtas izloze.

Spēlē Madridē pirmais reālais moments devītajā minūtē radās "Bayern" komandai, tomēr Arjens Robens netrāpīja vārtu taisnstūrī. Puslaika turpinājumā arī "Real" bija vairākas iespējas un kopumā ritēja ļoti aizraujošs mačs, bet rezultāts tā arī netika atklāts.

Otrā puslaika pirmajā daļā "Bayern" komandas pārsvars bija ievērojams un tas arī izpaudās rezultātā - pēc Robena nogāšanas tika piešķirts 11 metru soda sitiens un to 53. minūtē realizēja Roberts Levandovskis. Viesi neapstājās un centās vēl uzbrukt, tomēr vārtus iesita tieši "Real", kad pēc lieliskas Kasemiru piespēles izcēlās Ronaldu.

Tiesa, šis vārtu guvums neko daudz nemainīja, jo "Bayern" joprojām bija nepieciešami vieni gūtie vārti un tie tika iesisti jau pavisam īsu brīdi vēlāk, kad pavisam muļķīgā epizodē bumbu savos vārtos ieraidīja Serhio Ramoss. Līdz ar to mačā rezultāts kļuva 2:1, bet divu spēļu summā - 3:3. No 84. minūtes gan "Bayern" nācās darboties mazākumā, jo pie otrā brīdinājuma tika Arturo Vidals.

Pagarinājums sākās ar uzmanīgu spēli, tomēr pirmo 15 pielikto minūšu pašās beigās pēc Ramosa iespēles Ronaldu guva svarīgus vārtus, tiesa, piespēles brīdī viņš atradās aizmugures stāvoklī. Turklāt 110.minūtē Ronaldu izcēlās trešo reizi cīņā, kad Marselu izrāvās starp daudziem pretiniekiem un portugāļu zvaigzne jau varēja ieraidīt bumbu tukšos vārtos. Šajā brīdī "Bayern" salūza pavisam un vēl pēc divām minūtēm vēl viena individuālā darbība ļāva Marko Asenio pielikt punktu duelim.

Ja pāra pirmajā spēlē Ronaldu guva savus simtos vārtus Eirokausos, tagad viņš sasniedzis simts vārtu robežu arī UEFA Čempionu līgā.

"Real" komanda UEFA Čempionu līgas pusfinālā iekļuvusi septīto sezonu pēc kārtas, kas ir jauns sacensību rekords.

Tikmēr Lesterā jau no pirmajām minūtēm pārsvars bija "Atletico" komandai, bet pirmo labo momentu izveidoja tieši mājinieki, kad 21.minūtē Šindži Okadzaki pārsita bumbu pāri vārtiem. Tomēr jau pēc piecām minūtēm "Atletico" vienību vadībā izvirzīja Sauls Njigess, kurš izcēlās ar galvu pēc centrējuma.

Lai triumfētu summā, Lesteras komandai bija nepieciešams iesist trīs vārtus, tomēr komandai izdevās izcelties tikai reizi, kad otrā puslaika vidū izcēlās vienības lielākā zvaigzne Džeimijs Vārdijs. Atlikušajā pusstundā Anglijas čempioni centās aktīvi uzbrukt, tomēr viņiem nācās samierināties ar izstāšanos no sacensībām.

"Atletico" komanda Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā pusfinālu sasniegusi sesto reizi vēsturē un trešo pēdējos trijos gados.

Tikmēr Lesteras "City" bieži Eirokausos nav spēlējusi, bet jau trešo no četrām reizēm to no sacensībām izslēgusi tieši "Atletico" vienība.

Februārī amatu zaudēja Lesteras "City" galvenais treneris Klaudio Ranjēri un komandai tobrīd draudēja cīņa par vietas saglabāšanu premjerlīgā. Tomēr pēc itāļa palīga Kreiga Šekspīra stāšanās pie vienības stūres tā visu turnīru ietvaros izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas, taču tagad komanda atkal ir nokļuvusi uz neveiksmju takas, jo pie uzvaras klubs nav ticis pēdējos četros mačos.

Foto: AP/Scanpix

Tikmēr vēl divas UEFA Čempionu līgas pusfinālistes tiks noskaidrotas trešdien. Spāņu klubs "Barcelona" uzņems Itālijas čempioni Turīnas "Juventus", bet Francijas vienība "Monaco" savā laukumā tiksies ar Vācijas vienību Dortmundes "Borussia". Pirmajos mačos panākumu svinēja "Juventus", kas kataloniešus mājās "sasita" ar 3:0, bet "Monaco" viesos Dortmundē bija labāka ar 3:2.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3. jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides "Real", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!