Foto: AP/Scanpix
Pie pirmās uzvaras Spānijas futbola čempionāta mačos jaunā galvenā trenera Rafaela Benitesa vadībā sestdien tika Madrides "Real" komanda.

"Real" sestdien savā laukumā ar 5:0 (2:0) sagrāva Seviljas "Real Betis" futbolistus.

Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem guva velsietis Gerets Beils un kolumbietis Hamess Rodrigess, kamēr vienu reizi izcēlās Francijas valstsvienības uzbrucējs Karims Benzemā.

Līdz ar to "Real" klubs izcīnījis pirmo panākumu Benitesa vadībā, kurš kluba stūri pārņēma šovasar, šajā amatā nomainot pazīstamo itālieti Karlo Ančeloti. Pirms nedēļas sezonas pirmajā mačā karaliskais klubs negaidīti nospēlēja bezvārtu neizšķirti ar pagājušajā sezonā otrajā līgā spēlējušo Hihonas "Sporting".

Pie uzvaras sestdien izdevies tikt arī pagājušās sezonas Spānijas čempionei "Barcelona", kas ar 1:0 (0:0) savu skatītāju priekšā pieveica "Malaga" futbolistus.

Vienīgos vārtus cīņas 73.minūtē guva beļģu aizsargs Tomass Vermālens, bet šo maču lieliski aizvadīja "Malaga" vārtsargs kamerūnietis Karloss Kameni.

Iepriekšējā sezonā Vermālens tikpat kā nespēlēja, jo cīnījās ar savainojumiem.

Pie otrā panākuma divos mačos izdevies tikt arī pagaidām veiksmīgi spēlējošajai Vigo "Celta" komandai, kas ar 3:0 (1:0) savu skatītāju priekšā apspēlēja Madrides "Rayo Vallecano".

Spānijas čempionāta galvgalī ar maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem divās spēlēs atrodas "Celta" un "Barcelona", bet tālāk ar četriem punktiem seko "Real" un "Villareal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!