Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas futbolā pusfinālu otrdien sasniedza Spānijas klubs Madrides "Real" un Anglijas komanda Londonas "Chelsea", aizvadītajās ceturtdaļfināla atbildes spēlēs pirmajiem ar lielām grūtībām nosargājot pirmajā mačā iekrāto pārsvaru, bet otriem pēdējās minūtēs dramatiski atspēlējot deficītu.

"Real" izbraukumā ar rezultātu 0:2 (0:2) zaudēja pagājušās sezonas Eiropas un Vācijas vicečempioniem Dortmundes "Borussia", tomēr divu spēļu summā triumfēja ar 3:2.

Spēles ievadā 11 metru soda sitienu nespēja realizēt "Real" komandas argentīniešu pussargs Anhels di Marija, bet pēc tam līdz puslaika beigām divreiz mājinieku rindās izcēlās Marko Roiss. Otrajā puslaikā laukuma saimniekiem bija daudzas labas iespējas gūt vēl vismaz vienus vārtus, tomēr savu komandu regulāri glāba "Real" vārtsargs Ikers Kasiljass.

Iepriekšējā nedēļā ceturtdaļfināla pirmajā duelī "Real" savā laukumā pārliecinoši ar 3:0 pieveica "Borussia". Šajā mačā spāņu kluba portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu atkārtoja Čempionu līgas rezultativitātes rekordu, gūstot savus 14.vārtus šīs sezonas turnīrā.

Atbildes mačā savainotais Ronaldu nepiedalījās, paliekot uz rezervistu soliņa.

Savukārt "Borussia" rindās nevarēja spēlēt diskvalificētais komandas kapteinis pussargs Sebastjans Kēls, kā arī ilgstoši savainotie pussargs Ilkajs Gundogans, aizsargs Marsels Šmelcers un pussargs Svens Benders.

Madrides "Real" un "Borussia" komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās pērnā gada UEFA Čempionu līgas pusfinālā, kad divu spēļu summā Dortmundes vienība bija pārāka ar 4:3, kaut atbildes mačā Spānijā piekāpās ar 0:2.

Tikmēr "Chelsea" savā laukumā izrāva uzvaru pār Francijas čempionvienību Parīzes "Saint-Germain" (PSG) ar 2:0 (1:0), kas divu maču summā ļāva cīnīties neizšķirti 3:3. Pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, pusfinālu sasniedza Londonas kluba pārstāvji.

Laukuma saimnieku rindās pirmajā puslaikā izcēlās vācietis Andrē Širle, bet trīs minūtes pirms spēles beigām precīzs bija laukumā uz maiņu nākušais senegālietis Demba Bā.

Pirmajā "Chelsea" un PSG duelī Parīzē pārāki ar 3:1 bija francūži, kas iepriekš visos turnīros nebija zaudējuši 15 spēlēs pēc kārtas jeb kopš 22.janvāra.

PSG vienībai atbildes spēlē nevarēja palīdzēt rezultatīvais zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs, kurš šosezon Čempionu līgas turnīrā guvis jau desmit vārtus. Zīmīgi, ka "Chelsea" Čempionu līgas pusfinālu iepriekšējās 11 sezonās sasniegusi septiņas reizes.

Savukārt Londonas kluba galvenais treneris Žozē Mourinju kā pirmais vēsturē šī turnīra pusfinālā iekļuvis astoto reizi karjerā.

Francijas komanda no iepriekšējiem 11 Čempionu līgas izbraukuma mačiem zaudējusi tikai divos, turklāt tikusi pie sešām uzvarām.

Pusfināla pāru izloze notiks piektdien.

Turnīra fināls plānots 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts komandu Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!