Foto: Reuters/Scanpix

Madrides "Real" vārtsargs un kapteinis Ikers Kasiljass pēc spēles ar Anglijas premjerlīgas klubu "Liverpool" kļuvis par UEFA Čempionu līgas rekordistu - šis viņam bija 144.mačs prestižajā futbola turnīrā, liecina statistika.

Šo rekordu 33 gadus vecais Kasiljass turklāt atzīmēja ar uzvaru - "Real" UEFA Čempionu līgas grupu turnīra ceturtās kārtas spēlē savā laukumā uzvarēja "Liverpool" ar 1:0 un garantēja iekļūšanu izslēgšanas spēļu kārtā. Vienīgos vārtus šai mačā guva uzbrucējs Karīms Benzemā.

Iepriekšējais rekords - 143 spēles Čempionu līgā - piederēja "FC Barcelona" pussargam Čabi.

Pirmo spēli UEFA Čempionu līgā Kasiljass aizvadīja 1999.gadā, kad Madrides "Real" tikās ar "Olympiacos". Šis mačs noslēdzās ar neizšķirtu 3:3. 2000.gadā spāņu futbolists kļuva par jaunāko vārtsargu, kas stāvējis vārtos UEFA Čempionu līgas finālspēlē, kurā "Real" ar 3:0 pieveica "Valencia", četras dienas pēc Kasiljasa 19. dzimšanas dienas.

Citā B grupas mačā "Basel" savā laukumā nepažēloja "Ludogorets" – uzvara ar 4:0 un solis tuvāk iekļūšanai izslēgšanas turnīrā. Šīs grupas kopvērtējumā "Real Madrid" ir 12 punkti, "Basel" – seši, bet "Liverpool" un "Ludogorets" – pa trim punktiem.

Vēl vietu izslēgšanas spēļu kārtā otrdien nodrošināja Dortmundes "Borussia", kas D grupas mačā ar 4:1 sagrāva "Galatasaray". Citā mačā "Arsenal" otrajā puslaikā nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 3:3 ar "Anderlecht". "Borussia" kontā ir 12 punkti, Londonas klubs ar septiņiem punktiem vēl sev nav garantējis vietu nākošajā kārtā, "Anderlecht" ir divi punkti, bet "Galatasaray" tikai viens.

Trešdienas mačos A grupā Madrides "Atletico" viesos ar 2:0 uzvarēja "Malmo", pietuvojoties nākamajai kārtai. Savukārt Turīnas "Juventus" otrā puslaika vidū divu minūšu laikā guva divus vārtus un ar 3:2 uzvarēja "Olympiacos". Šajā grupā divas kārtas pirms grupu turnīra beigām "Atletico" ir deviņi punkti, "Juventus" un "Olympiacos" pa sešiem punktiem, bet "Malmo" ir trīs punkti.

Tikmēr C grupā Lēverkūzenas "Bayer" ar 2:1 viesos uzvarēja "Zeņit", praktiski nodrošinot vietu nākamajā kārtā, bet "Benfica" ar 1:0 uzvarēja "Monaco". "Bayer" kontā ir deviņi punkti, četri punkti mazāk ir "Monaco", bet "Zeņit" un "Benfica" ir pa četriem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!