Foto: LETA
Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko sestdien palīdzēja viņa pārstāvētajai "Mattersburg" komandai tikt pie uzvaras Austrijas bundeslīgas čempionāta mačā.

"Mattersburg" izbraukumā ar 1:0 (0:0) pieveica "Ried" vienību. Vienīgos vārtus šī mača 74.minūtē guva Mihaels Perlaks.

Maksimenko laukumā pavadīja visas 90 minūtes, nospēlējot jau ceturto pilno maču pēc kārtas.

Maksimenko 2013.gada janvārī pievienojās Anglijas otrās līgas - "Championship" - komandai Braitonas "Albion", pārnākot no Latvijas vienības Rīgas "Skonto", tomēr kluba sastāvā viņš laukumā devās vien trijos mačos.

Pirmās sezonas otrajā pusē viņš bija izīrēts Anglijas trešās līgas - "League One" - vienībai Jovilas "Town", palīdzot nopelnīt paaugstinājumu uz "Championship" turnīru. Gandrīz visu nākamo sezonu aizsargs aizvadīja Skotijas komandā "Kilmarnock", bet iepriekšējā sezonā Maksimenko bija izīrēts Nīderlandes otrās spēcīgākās līgas vienībai Venlo VVV, bet vasarā līgums ar viņu netika pagarināts.

Līdz ar to augusta vidū viņš pievienojās ''SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta līdervienībai "Liepāja", kuras sastāvā aizvadīja divas spēles un izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Tomēr septembra sākumā pārgāja uz Austrijas vienību, noslēdzot līgumu pēc sistēmas 1+2 gadi.

"Mattersburg" Austrijas bundeslīgā ar 19 punktiem 12 spēlēs ieņem piekto vietu, bet līderēm Zalcburgas "Red Bull" un Vīnes "Austria" ir par pieciem punktiem vairāk.

Iepriekšējā sezonā "Mattersburg" komanda izcīnīja pirmo vietu Austrijas pirmajā līgā un atgriezās augstākā līgā. Augstākais sasniegums "Mattersburg" ir 2003./2004.gada sezonā izcīnītā trešā vieta valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!