Foto: AFP/Scanpix
Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko pēc divām spēlēs Latvijas klubā "Liepāja" pārgājis uz Austrijas augstākās līgas komandu "SV Mattersburg", informē Liepājas vienība.

Vitālijs Maksimenko FK "Liepāja" sastāvā divās spēlēs atzīmējās ar vienu vārtu guvumu. Interesi par liepājnieku aizsargu "SV Mattersburg" izrādīja jau kādu laiku, nopietnāka tā palika pēc spēles pret FK "Ventspils", kad "SV Mattersburg" pārstāvji ieradās klātienē vērot Maksimenko. Spēlētājs parādīja ļoti labu sniegumu savu karjeru turpinās Austrijas komanda ar Maksimenko noslēdza līgumu pēc sistēmas 1+2 gadi.

"SV Mattersburg" šobrīd Austrijas līgā ieņem ceturto vietu ar izcīnītiem 12 punktiem 7 spēlēs. Iepriekšējā sezonā "SV Mattersburg" izcīnīja 1.vietu Austrijas 1.līgā un šogad atgriezās atpakaļ augstākā līgā. Augstākais sasniegums SV Mattersburg ir 2003./2004.gada sezonā izcīnītā 3.vietā augstākajā līgā.

Iepriekšējās sezonas aizsargs bija Anglijas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas – "Championship" komandas "Brighton & Hove Albion" īpašumā. Viņš gan tika izīrēts uz angļu klubu "Yeovil Town", skotu komandu "Kilmarnock" un Nīderlandes vienību "VVV-Venlo". Iepriekš Latvijā Maksimenko spēlēja 2012.gadā, pārstāvot "Skonto " komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!