Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Mančestras "City" UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē trešdien viesos ar 3:1 (2:0) apspēlēja Ukrainas komandu Kijevas "Dinamo". Tikmēr Eindhovenas PSV no Nīderlandes otrajā puslaikā nonāca mazākumā, tomēr savā laukumā noturēja neizšķirtu 0:0 (0:0) pret Spānijas komandu Madrides "Atletico".

Atbildes spēles norisināsies pēc trim nedēļām, bet ceturtdaļfinālā iekļūs komanda, kas būs pārāka divu spēļu summā.

Kijevā notikušajā spēlē mača 15.minūtē "City" ieguva tiesības izpildīt stūra sitienu. Pēc augstu izspēlētas bumbas kotdivuārietis Jaja Turē nolika bumbu pa sitienam argentīniešu uzbrucējam Serhio Agvero, kurš ar spēcīgu sitienu panāca 1:0 viesu labā.

Savukārt piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Mančestras vienībai ar tālu piespēli soda laukumā izdevās izveidot ātru uzbrukumu, kas radīja apjukumu "Dinamo" aizsardzībā. Uzbrukuma noslēgumā bumba tika piespēlēta nepiesegtajam "City" spāņu pussargam Davidam Silvam, kurš raidīja bumbu tuvajā vārtu stūrī.

Savukārt otrajā puslaikā, kad komandas bija nospēlējušas 15 minūtes, viesi nesekmīgi no soda laukuma izvadīja bumbu, kas nonāca "Dinamo" pussarga Vitālija Bujaļska rīcībā. Bujaļskis izdarīja spēcīgu sitienu pa bumbu, kas pēc rikošeta atrada ceļu viesu vārtos.

Turpinājumā Kijevas vienībai bija labas iespējas izlīdzināt mača rezultātu, tomēr uzbrukumi ar vārtu guvumu nenoslēdzās. Turpretī "City" savu iespēju izmantoja, kad pamatlaika pēdējā minūtē Turē, sitot no soda laukuma malas, panāca 3:1.

Mančestras "City" bija zaudējusi savas iepriekšējās trīs spēles - divas premjerlīgā un vienu Futbola asociācijas kausa izcīņas astotdaļfinālā. Komandas galvenais treneris Manuels Pelegrīni norādīja, ka neveiksmes saistītas ar spēlētāju savainojumiem, tāpēc iepriekšējos mačos pamatsastāva futbolisti tika pietaupīti spēlei pret "Dinamo".

Mačā pret Kijevas "Dinamo" savainojumu dēļ "City" nevarēja palīdzēt rezultatīvais beļģu pussargs Kevins de Brujne, kā arī angļu pussargs Fabians Delfs un uzbrucējs Vilfrīds Bonī no Kotdivuāras.

Zīmīgi, ka "City" iepriekš nekad nav sasniegusi UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu. Iepriekšējās divās sezonās Anglijas klubs astotdaļfinālā piekāpās Spānijas komandai "Barcelona", kas pērn triumfēja turnīrā.

Tikmēr Kjevas "Dinamo" pirmo reizi kopš 2000.gada spēlē UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā.

Kā zināms, ziemas pārtraukumā ar Kijevas "Dinamo" trenējās Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Jagodinskis, taču viņš nav pieteikts dalībai UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā.

Savukārt Eidhovenā notikušajā mačā cīņa aizritēja līdzīgi, tomēr mājinieki otrā puslaika vidū nonāca mazākumā, kad otro dzelteno kartīti saņēma PSV urugvajiešu pussargs Gastons Pereiro, kurš notrieca savu tautieti "Atletico" rindās Djego Godinu.

Nonākuši vairākumā, Madrides vienības futbolisti vairāk kontrolēja bumbu un uzbruka, tomēr uzvaru panākt viņiem neizdevās.

Nīderlandes čempionātā PSV ir līdere, savukārt "Atletico" Spānijā ieņem otro vietu. "Atletico" vienība aizpērn sasniedza UEFA Čempionu līgas finālu, kur cīņā par titulu piekāpās Madrides "Real". Savukārt pagājušajā sezonā UEFA Čempionu līgā "Atletico" vēlreiz atzina "Real" pārākumu, piedzīvojot zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā notika pirmās astotdaļfināla spēles. Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain" mājās ar 2:1 uzveica Anglijas čempioni Londonas "Chelsea", Portugāles vienība Lisabonas "Benfica" ar 1:0 savā laukumā uzvarēja Krievijas klubu Sanktpēterburgas "Zeņit", Spānijas grands Madrides "Real" ar 2:0 izbraukumā pārspēja "AS Roma" no Itālijas, bet Beļģijas čempione "Gent" savu skatītāju priekšā ar 2:3 piekāpās Vācijas komandai "VfL Wolfsburg".

Vēl divu pāru pirmās spēles tika aizvadītas šajā otrdienā - duelī starp Itālijas un Vācijas čempionēm Turīnas "Juventus" savā laukumā atspēlēja divu vārtu deficītu un cīnījās 2:2 ar Minhenes "Bayern", bet pašreizējā turnīra čempione "Barcelona" no Spānijas, pateicoties diviem pasaules labākā futbolista Lionela Mesi vārtu guvumiem, izbraukumā ar 2:0 apspēlēja Londonas "Arsenal" vienību no Anglijas.

Astotdaļfināla atbildes spēles risināsies periodā starp 8. un 16.martu.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva "Barcelona", kas finālā ar 3:1 pieveica "Juventus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!