Foto: Reuters/Scanpix
UEFA Eiropas līgas futbola turnīra astotdaļfinālus ar zaudējumiem iesākušas Anglijas bagātās komandas Mančestras “United” un Mančestras “City”.

Mančestras “United” pirmajā astodaļfināla spēlē ar rezultātu 2:3 (1:1) piekāpās Spānijas komandai Bilbao “Athletic”.

Spēles 22.minūtē vadībā pēc Veina Rūnija sitiena izvirzījās “United”, tomēr Fernando Ljorente no Bilbao komandas puslaika izskaņā rezultātu izlīdzināja. Mača turpinājumā ilgāku laiku komandas vārtus gūt nespēja, bet 72.minūtē jau “Athletic” spēlētājs Oskars de Markoss izvirzīja vadībā savu vienību, bet kompensācijas laikā Ikers Munjains panāca jau 3:1. “United” pieliktajā laikā prata atgūt vienus vārtus, kad Rūnijs realizēja 11 metru soda sitienu.

Tikmēr Mančestras “City” ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās portugāļu Lisabonas “Sporting”.

Uzvarētājiem vienīgos vārtus 51.minūtē guva Šandau.

Vēl uzvaras izcīnīja Pireju "Olympiakos", kas ar 1:0 (0:0) izbraukumā uzvarēja Ukrainas klubu Harkovas "Metaļist", Nīderlandes vienība "Twente" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Gelzenkirhenes "Schalke 04", bet "Valencia" mājās ar 4:2 (3:0) pārspēja Eindhovenas PSV no Nīderlandes.

Tikmēr Madrides "Atletico" ar rezultātu 3:1 (3:0) arī savā stadionā uzvarēja Stambulas "Bešiktaš, Nīderlandes Alkmāras AZ ar 2:0 (0:0) pārspēja Itālijas vienību "Udinese", bet Lježas "Standard" no Beļģijas nospēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar "Hannover 96" vienību no Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!