Foto: Reuters/Scanpix
UEFA Čempionu līgas futbola turnīra astotdaļfinālā trešdien pārsteidzoši neiekļuva divas Anglijas komandas – Mančestras “United” un Mančestras “City”.

Izšķirošajā, sestajā C grupas spēlē par vietu turnīra nākošajā kārtā “United” ar 1:2 (0:1) izbraukumā piekāpās Šveices vienībai “Basel”

Uzvarētājiem šajā mačā ar vārtu guvumiem izcēlās Marko Štellers un Aleksanders Freijs, bet vienīgos vārtus “United” labā 89.minūtē guva Fils Džounss.

Otrajā C grupas cīņā portugāļu “Benfica” savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Rumānijas Galacas "Otelul" vienību.

Uzvaras vārtus “Benfica” komandas rindās septītajā minūtē guva Oscars Kardozo.

No C grupas Čempionu līgas asotdaļfinālā iekļuva “Benfica” un “Basel” komandas, kurām ir attiecīgi 12 un 11 punkti, bet “United” ar deviņiem punktiem palika trešie un sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā. Tikmēr pēdējā, ceturtajā vietā palika “Otelul”, kas pie punktiem tā arī netika.

Tikmēr A grupā neskatoties uz uzvaru pēdējā spēlē turnīra nākamajā kārtā neiekļuva Mančestras “City”, kas ar 2:0 (1:0) savā laukumā uzvarēja Vācijas komandu Minhenes “Bayern”.

Šajā cīņā “City” labā ar precīziem sitieniem izcēlās Davids Silva un Jaja Turē.

Savukārt otrā apakšgrupa cīņā Itālijas vienība “Napoli” viesos ar 2:0 (0:0) pieveica “Villarreal” no Spānijas.

“Napoli” labā šajā mačā ar vārtu guvumiem izcēlās Gokhans Inlers un Mareks Hamšiks.

A grupas kopvērtējumā “Bayern” ar 13 un “Napoli” ar 11 punktiem iekļuva nākamajā kārtā, bet “City” tika pie desmit punktiem un turpmāk spēlēs Eiropas līgā. Tikmēr “Villarreal” šīs sacensības noslēdza, neizcīnot ne vienu punktu.

Visbeidzot D grupā pēdējo vietu uz astotdaļfinālu izcīnīja Lionas “Olympique” no Francijas, kas pēdējā, sestajā spēlē ar 7:1 (1:1) izbraukumā sagrāva Horvātijas klubu Zagrebas “Dinamo”.

Uzvarētājiem šajā cīņā četrus vārtus guva Befetimiss Gomiss, bet pa vienam raidījumam Maksima Gonalona, Džimmija Brianda un Lisandro kontos. Savukārt goda vārtus “Dinamo” komandai guva Mateo Kovačičs.

Otrā D grupa cīņā slavenais Spānijas klubs Madrides “Real” viesos ar 3:0 (2:0) pārspēja Amsterdamas “Ajax” no Nīderlandes.

Uzvarētājiem šajā cīņā divus vārtus guva Hosē Kaljehons, bet vienus Gonsalo Igvains.

D grupā pārliecinošu pirmo vietu izcīnīja “Real”, kas tika pie 18 punktiem, “Olympique” ar astoņiem arī iekļuva nākamajā kārtā, bet “Ajax” komandai sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ ar astoņiem punktiem nepietika un viņi cīnīsies Eiropas līgā. Pēdējie bez punktiem palika Zagrebas “Dinamo”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!