Foto: AP/Scanpix/LETA

Mančestras "United" svētdien Anglijas futbola premjerlīgas 28. kārtas spēlēs savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni Londonas "Chelsea".

Līdz ar uzvaru "United" atgriezās kopvērtējuma otrajā pozīcijā, ko uz vienu dienu ieņēma "Liverpool" komanda.

Abas komandas pirmā puslaika otrajā pusē apmainījās vārtu guvumiem. Vispirms 32. minūtē no 15 metriem precīzi sita "Chelsea" brazīliešu pussargs Viljans, bet septiņas minūtes vēlāk Londonas kluba aizsargu nepieskatīts bumbu vārtu priekšā saņēma Romelu Lukaku, "United" beļģu uzbrucējam panākot izlīdzinājumu.

Lukaku atzīmējās arī "United" otrajā vārtu guvumā, 75.minūtē no soda laukuma stūra piespēlējot angļu pussargam Džesem Lingārdam, kurš ar galvu raidīja bumbu pretinieku cietoksnī.

Šajā mačā "United" sākumsastāvā atgriezās franču pussargs Pols Pogbā, kurš pirmo reizi mēneša laikā nospēlēja visas 90 minūtes.

Abas komandas šonedēļ aizvadīja UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmās spēles, kurās cīnījās neizšķirti ar Spānijas vienībām. "Chelsea" savā laukumā nospēlēja 1:1 ar "Barcelona", kamēr "United" viesos cīnījās 0:0 ar "Sevilla".

Vēl svētdien Totenhemas "Hotspur" viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārsēja Londonas "Crystal Palace".

Uzvaras vārtus divas minūtes pirms pamatlaika beigām guva "Hotspur" uzbrukuma līderis Harijs Keins, kurš precīzi sita ar galvu pēc stūra sitiena izspēles.

Jau ziņots, ka "Liverpool" futbolisti sestdien savā laukumā ar 4:1 (1:0) pārsēja Vesthemas "United", uz vienu dienu kļūstot par turnīra vicelīderi.

"Liverpool" komandā šajā mačā izcēlās arī ēģiptiešu pussargs Mohameds Salāhs, kurš guvis vārtus 17 no pēdējām 18 premjerlīgas spēlēm. Visu turnīru ietvaros viņš šajā sezonā kopumā guvis 31 vārtus. "Liverpool" kluba rekords ir 47 vārti sezonā, ko 1983./1984.gadā iespēja velsiešu uzbrucējs Aiens Rašs.

Tāpat pārliecinošu uzvaru sestdien svinēja Braitonas un Houvas "Albion", kas savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0) pārspēja Svonsī "City".

Savukārt 2016.gada čempione Lesteras "City" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Stokas "City". Tāpat neizšķirti noslēdzās spēles, kurās "Burnley" savā laukumā spēlēja 1:1 (0:0) ar "Southampton" un "Bournemouth" savu skatītāju priekšā cīnījās 2:2 (0:2) ar Ņūkāslas "United".

Tikmēr Hadersfīldas "Town" viesos ar 2:1 (0:0) apspēlēja Vestbromvičas "Albion", bet "Watford" savu līdzjutēju priekšā ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Liverpūles "Everton".

Premjerlīgas vadībā ar 72 punktiem 27 mačos atrodas Mančestras "City", bet attiecīgi 13 un 15 punkti mazāk ir 28 mačus aizvadījušajām Mančestras "United" un "Liverpool" komandām.

Uz ceturto vietu ar 55 punktiem pakāpusies "Hotspur", piekto vietu ar 53 punktiem ieņem čempione "Chelsea", bet sestajā pozīcijā ar 45 punktiem ir Londonas "Arsenal".

Premjerlīgas 28. kārtas izspēle noslēgsies ceturtdien, kad "Arsenal" savā laukumā uzņems Mančestras "City". Abas komandas savā starpā spēkosies arī šovakar, kad cīnīsies Anglijas Futbola līgas (EFL) kausa finālspēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!