Foto: PantherMedia/Scanpix
Anglijas spēcīgākā futbola kluba Mančestras "City" U-21 komanda pēc rasistiskiem apvainojumiem atteikusies pabeigt pārbaudes maču Horvātijā ar "Rijeka" komandu.

"Manchester City" kluba jaunie futbolisti izbraukumā tikās ar "Rijeka" komandu no Horvātijas, taču īsi pirms puslaika beigām komandas vadība lēma par spēles pārtraukšanu, liekot saviem futbolistiem laukumu pamest. Šāda reakcija sekojusi pēc tam, kad kāds no horvātu futbolistiem rasistiski apvainojis "City" vienības franču pussargu Seko Fofanā.

"Rijeka" komandas puse apvienojumu izskanēšanu noliedz, sakot, ka "City" vienība tikai cenšas nomaskēt no savas puses pārlieku agresīvo spēles manieri. Mirkli pirms notikuma Fofanā tika sodīts ar sarkano kartīti par rupju pārkāpumu pret pretinieku.

Horvātijas klubs paudis neizpratni par "neloģisko" pretinieku lēmumu pamest laukumu. Šādu lēmumu pēc sarunas ar mača galveno tiesnesi pieņēmis kādreiz slavenais franču futbolists Patriks Vieira, kurš ir Mančestras kluba U-21 komandas galvenais treneris.

"City" klubs ar līdzīgiem rasistiskiem apvainojumiem saskāries jau ceturto reizi pēdējo divu gadu laikā. Atbalstu U-21 komandai izteicis arī kluba galvenais treneris Manuels Pelegrīni, uzsverot, ka futbolistiem ir jādara viss iespējamais, lai šādas parādības no šī sporta veida izskaustu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!